Remco Slump
Remco Slump Nieuws 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

In deze stad is het onmogelijk om een Range Rover te verzekeren

Als je in deze stad een Range Rover hebt, dan krijg je te maken met torenhoge verzekeringspremies en maatschappijen die jouw auto niet eens wíllen verzekeren. Wat is het probleem in Londen?

Vorig jaar was de Range Rover de op één na meest gestolen auto van het Verenigd Koninkrijk, zo meldt het Britse tijdschrift Autocar. De meeste exemplaren van de grote premium-SUV werden (en worden) ontvreemd in de hoofdstad Londen.

Bizar hoge premie voor Range Rover

Verzekeraars hebben daar tabak van en weigeren steeds vaker om een Range Rover te verzekeren. Willen ze het nog wel, dan vragen ze bizar hoge maandelijke premiebedragen.

Range Rover Sport: de kroonprins met genen van het topmodel

Wonderlijk genoeg is het voor Britse klanten ook niet meer mogelijk om via Land Rover zelf de auto te verzekeren. De fabrikant is er op 1 november 2022 mee gestopt, zo valt te lezen op de website.

Tot wel 38.000 pond voor één auto

Autocar sprak met een koper, die voor vier andere auto’s, waaronder een waardevolle klassieker, per jaar 5000 pond aan premie betaalt. Zijn nieuwe Range Rover alleen zou 6000 pond extra gaan kosten.

Veel verzekeraars willen geen Ranges meer verzekeren, andere vragen gewoon belachelijk hoge premiebedragen, zoals in twee gevallen 20.000 pond en zelfs 38.000 pond voor één auto.

Heel erg populair bij het dievengilde

De reden is simpelweg dat het model enorm populair is bij dieven. Wil je in Londen een Bentley Bentayga, Porsche Cayenne of Volvo XC90 registreren, dan is dat geen enkel probleem.

Video: hier hoor je alles over de nieuwe Range Rover!

Autocar nam de proef op de som en probeerde een Bentayga en een Range Rover van beide ruim 200.000 pond in Londen te verzekeren. Voor de Bentayga kwamen offertes van 2000 euro binnen. De RR kostte 4351 tot 5952 pond.

Meest gestolen auto in Nederland

Wat is de meest gestolen auto in Nederland? Vreemd genoeg de Toyota RAV4, met op plek twee en drie modellen die je daar wél verwacht: de Volkswagen Golf en Polo. Plek vier en vijf worden ingenomen door de Toyota Auris en Fiat 500.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.