Remco Slump
Remco Slump Nieuws 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom Amerikaanse honden straks geen lol meer hebben in de auto

Je zal maar een hond zijn in de Amerikaanse staat Florida. Dan wordt het jou straks wettelijk verboden om lol te hebben in de auto. Een beetje met je kop uit het raam hangen, tong fladderend in de rijwind? Niet meer toegestaan!

Welke hondenhater dit heeft bedacht? Lauren Book, senator van de staat Florida. Ze heeft een wetsvoorstel ingediend, Bill 932, die heel veel goede dingen doet voor dieren. Zo wil ze dat cosmeticatests op dieren én het ontklauwen van katten wordt verboden.

Geen lol meer in de auto door nieuwe wet?

Hartstikke goed! Drie hoeraatjes voor Lauren Book. Maar er staat nog iets in haar wetsvoorstel. Iets wat honden niet leuk gaan vinden. Ze mogen niet meer los in de auto en op de motorfiets zitten.

Top 5: bijzondere shooting brakes door de jaren heen

Honden alleen in de gordel of in een kooi

Eerlijk is eerlijk, dat is wel zo veilig, natuurlijk. Maar honden verliezen er wel hun vrijheid mee om heerlijk met de kop in de wind van het autorijden te genieten. Als Bill 932 wordt goedgekeurd, moeten ze in een speciale gordel of in een bak of kooi.

Test: Citroën Berlingo vs. Peugeot Rifter

Die kooi – op de achterbank of in de kofferruimte – moet ruim genoeg zijn voor de hond en hem of haar bescherming bieden tegen regen, hagel, sneeuw (voor zover je dat in Florida hebt) en direct zonlicht, enzovoort.

Weerstand onder Amerikaanse automobilisten

Typisch Amerikaans is de tegenstand tegen het wetsvoorstel. Sommige automobilisten vinden dat de overheid met zijn regels uit hun auto moet blijven. Freedom, baby! Zouden ze weten dat er duizenden Amerikaanse regels zijn voor personenauto’s?

Heeft Nederland speciale regels voor honden?

Je zou overigens verwachten dat Nederland officiële regels heeft voor het vervoeren van een hond of een ander huisdier, maar nee… Die zijn er niet. Bij ons mag Fido, Bumper of Diesel dus wel gewoon lekker vanuit het open raam naar andere honden blaffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.