Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 18 okt 2019

Aston Martin DBX krijgt optionele wapenkist en hondendouche

Aston Martin houdt de DBX nog steeds onder een laag van camouflage, maar laat wel weten wat voor opties er voor de SUV te bestellen zijn. Wat te denken van een wapenkist en een hondendouche.

De Aston Martin DBX is toch wel de belangrijkste auto ooit voor het merk. Het lijkt er namelijk op dat hij de toekomst van de fabrikant bepaalt. De Engelse autobouwer heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in zijn nieuwe productgamma, bestaande uit de Vantage, DB11 en DBS. De DBX zou gefinancierd worden uit de opbrengsten van de DBX, die op zijn beurt weer de financiële basis voor de andere SUV en saloons legt. Echter, de Valkyrie blijkt een geldverslindend project. De DBX is Astons grootste cashcow, waarvan de productievolumes boven die van de Vantage en DB11 moeten liggen. Faalt Astons allereerste SUV, dan zou het model het hele bedrijf mee het ravijn in kunnen trekken. Volgende maand krijgen we de auto te zien, want dan wordt de DBX gepresenteerd. Tot die tijd worden we zoet gehouden met de accessoirelijst.

Buiten de gebaande paden

Uit die accessoires kunnen we opmaken dat Aston Martin de DBX niet zomaar als luxe PC Hoofttractor wil neerzetten, maar dat hij ook daadwerkelijk zijn mannetje kan staan buiten de gebaande paden. Een optionele hondendouche is namelijk niet nodig als je Fido in een stad uitlaat. Dat geldt ook voor een kist waarin je wapens voor de jacht kunt bewaren. Jagen gebeurt meestal niet in dichtbevolkte gebieden.

Beide genoemde opties zijn onderdeel van verschillende lifestyle-pakketten. Het ‘Pet Package’ bestaat naast de hondendouche uit een beschermer voor de achterbumper en een afscheiding zodat de huisdieren niet in de rest van het interieur kunnen komen. De wapenkist is onderdeel van het ‘Field Sport’-pakket. Daarin vinden we ook nog een ‘Shooting Stick’, oftewel een stok waar de jager zijn wapen op kan laten rusten terwijl hij aan het richten is.

Blubber en sneeuw

Om nog maar eens te onderstrepen dat de DBX het ook goed doet in de blubber en de sneeuw, kan een koper zijn auto laten uitrusten met het ‘Adventure’ of het ‘Snow’-pakket. Deze beloven de looks van de DBX te veranderen met bijvoorbeeld spatlappen, een ski-rek of dakdragers en natuurlijk sneeuwkettingen.

In totaal biedt Aston Martin elf verschillende pakketten aan. De inhoud hiervan is niet los te verkrijgen, met één uitzondering: een speciale editie Maxi-Cosi. Prijzen van alle pakketten maakt Aston Martin pas bij lancering van de DBX bekend. Net als het prijskaartje van de auto zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.