Remco Slump
Remco Slump Nieuws 31 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Nederlanders ergeren zich groen en geel aan rijgedrag partner

Nederlanders ergeren zich wat af in het verkeer. Niet alleen andere weggebruikers halen het bloed onder onze nagels vandaag, ook ín de auto hangt niet altijd een ontspannen sfeer. En dat komt door frustraties over de eigen partner, die uiteraard voor geen meter kan rijden.

Het overgrote deel van de automobilisten stoort zich weleens aan anderen in het verkeer, zo blijkt uit een onderzoek van Time2play onder 700 Nederlanders. Vrouwen ergeren zich meer dan mannen: 90 procent loopt in de auto soms rood aan van woede, tegenover 82 procent van de mannen.

Geen richting aangeven en bumperkleven

Wat zijn de frustraties dan? Geen richting aangeven staat op één (64 procent stoort zich daaraan), gevolgd door bumperkleven (60 procent) en afsnijden (53 procent). Afval uit het raam gooien (49 procent) en het gebruik van de telefoon achter het stuur (48 procent) maken de top vijf compleet.

Tesla kleeft al acht weken aan dezelfde laadpaal

Rijgedrag partner is grote bron van ergernis

Verschil tussen mannen en vrouwen is er nauwelijks als het aankomt op ergernissen ín de auto: 63 procent stoort zich aan het rijgedrag van de partner. Overigens kun je daar maar beter geen commentaar op geven, want 61 procent van de respondenten kan daar absoluut niet tegen. Bijna een derde van de stellen heeft weleens ruzie over de te volgen route.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.