Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: 5 grootste ergernissen onder autorijdend Nederland

Autorijden is leuk, stellen wij geheel subjectief als automedium. Echter, er zijn ook momenten die een bron van irritatie vormen tijdens het rijden in je bolide. Dit zijn de vijf grootste ergernissen van Nederland.

Techbedrijf in parkeeroplossingen EasyPark liet door Norstat onderzoek doen naar de grootste ergernissen. In totaal werden 1.083 werkende Nederlanders in bezit van een rijbewijs ondervraagd.

Vijf grootste ergernissen onder autorijdend Nederland

De ergernissen van autorijdend Nederland zorgen niet alleen voor een minder plezierige reis en aankomst. De irritaties zijn zelf een reden om de auto te laten staan.

1. File

De auto laten staan is dan wel direct een goede oplossing voor de grootste ergernis onder Nederlandse autobestuurders. 32 procent van de ondervraagden gaf aan zich te ergeren aan stapvoets rijden of stilstaan in de file. Om deze reden laat 23 procent de auto vaker staan.

2. Moeten betalen voor parkeren

Een tweede grote irritatie onder autorijdend Nederland is het moeten betalen voor parkeren. 21 procent van de mensen ergert zich hieraan. 36 procent van de mensen checkt de parkeertarieven voordat ze naar een stad gaan.

3. Te veel moeten betalen voor parkeren

19 procent van de ondervraagde Nederlanders vindt dat ze te veel betalen voor het parkeren. Het onderzoek stelt dat het totale gebied van Nederland waar je betaald moet parkeren net zo groot is als Ameland.

4. Geen parkeerplek kunnen vinden

Al ben je in sommige gevallen blij dat je kan betalen, het betekent immers dat je een parkeerplek hebt gevonden. 36 procent van de ondervraagden geeft aan door slechte bereikbaarheid van binnensteden vaker online te shoppen.

5. Ver weg moeten parkeren

Ook een parkeerplek vinden te ver van je eindbestemming af, wordt als een grote ergernis ervaren. 16 procent van de ondervraagden geeft aan dat dit een reden is om de auto te laten staan en voor ander vervoer te kiezen.

Touchscreen, Touchscreens, auto, canabis, reactietijd
(Afbeelding: Unsplash) (Afbeelding: Unsplash)

Daarbij geeft 28 procent aan inparkeren te moeilijk te vinden om in te parkeren. Ook zij kiezen in Nederland dan liever voor de fiets of het OV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.