Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 23 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Mogelijk bewijs voor grote grille op productieversie BMW 4 Serie

BMW toonde op de Frankfurt Motorshow een prachtig concept van de aanstaande 4 Serie. Maar twee elementen van die auto zorgden voor een hoop controverse: de immense nieren in de neus. Het leek erop dat de Beierse fabrikant hiermee reacties wilde uitlokken, maar een foto op Instagram laat nu zien dat er misschien meer aan de hand is.

BMW Concept 4 

De nieren op BMW’s zijn al geruime tijd onderwerp van gesprek. Het merk gooide zelf tijdens de Frankfurt Motorshow olie op het vuur met de neus van de BMW Concept 4. Een foto op Instagram vertelt ons nu wellicht iets over de productieversie van dat model. Daarop zien we een grijze auto staan die iets weg heeft van de Concept 4, maar al meer op een productieversie lijkt. En ja hoor: ook die auto heeft de enorme nieren die we van het conceptmodel kennen.

Karakter

Toegegeven: de BMW die we op bovenstaande foto zien heeft wel degelijk een eigen karakter. En dat is precies het doel van het merk. “We kregen de laatste jaren vaker te horen dat onze auto’s te veel op elkaar zijn gaan lijken. En dat moet anders, elk model moet in de toekomst weer een eigen gezicht krijgen”, zo vertelde designbaas Adrian van Hooydonk al eerder aan Autovisie.

Overigens is het onwaarschijnlijk dat het hier om een foto van een productiemodel gaat. We hebben nog geen officiële productieversie van de 4 Serie gezien en weten ook nog niet wanneer die productie start. Tegelijkertijd kan het natuurlijk zo zijn dat BMW deze auto binnenkort presenteert.

M3

Er zijn momenteel ook mensen op de wereld die suggereren dat het hier de nieuwe M3 betreft, maar dat lijkt ons nogal sterk. De neus komt namelijk niet overeen met die van de huidige 3 Serie en het is onlogisch dat BMW een heel nieuw front voor dat model ontwikkelt.

Toch lekte er recent wel een andere foto van een sportieve 3 Serie, opnieuw op Instagram. Daarop zien we een rode dreier met een bescheiden spoiler, vollere bumperpartij en een in carrosseriekleur gespoten diffuser. Fraai is de integratie van de vier pijpen in die diffuser. Of het hier om een M3 of M3 Competition gaat, is niet duidelijk. Waarschijnlijk betreft het hier nog een pre-productiemodel.

Gelekte BMW M3 G80

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.