Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 23 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Zeg hallo tegen de sedanversie van de Alpina B3, de BMW M3-killer

Op de IAA van dit jaar kregen we de B3 Touring te zien. En als dat gebeurt, dan is de sedanversie nooit ver weg. Vandaag werd dit model, de Alpina B3 sedan, in Japan op de Tokyo Motorshow aan het publiek getoond.

Het wachten is op de nieuwe M3 van BMW. Vermoedelijk zien we die ergens volgend jaar op de weg verschijnen. Maar voor de ongeduldigen onder ons is er Alpina. Zoals altijd is de ombouwer van BMW’s eerder met een auto à la BMW M3 dan dat BMW dat is. Vorige maand kregen we al een idee hoe hij zou zijn als Touring, nu komt Alpina met de echte tegenhanger van de M3 over de brug: de Alpina B3 sedan.

303 km/h

Onderhuids verschilt de B3 sedan eigenlijk niets van de B3 Touring. Beide hebben dezelfde aandrijflijn bestaande uit een gekietelde drieliter S58 twin-turbo zes-in-lijn die goed is voor 462 pk en 700 Nm. Aandrijving gaat door een achttraps ZF-automaat naar alle vier de wielen dankzij de implementatie van BMW’s xDrive-systeem. Topsnelheid van de sedan ligt met 303 km/h 3 kilometer hoger dan die van de Touring. Ook een sprint van 0-100 km/h gaat sneller: 3,8 seconden tegenover 3,9 seconden. Dit zijn overigens cijfers die Alpina bij de lancering van de Touring nog niet wilde communiceren.

Lancering

De Alpina B3 sedan staat net als de Touring gepland voor een lancering in april 2020. Hij is dan in twee exclusieve Alpina-kleuren leverbaar: Alpina Blue Metallic of Alpina Green Metallic. Of BMW tegen die tijd eindelijk een M3 aan ons heeft laten zien, weten we nog niet.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.