Autovisie
Autovisie Nieuws 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Milde opfrisbeurt voor Lexus LC500 Cabriolet

Met slechts negen exemplaren momenteel op Nederlands kenteken is de Lexus LC500 Cabriolet een zeldzame verschijning. De open 2+2 is ook nog maar een jaar leverbaar. Toch acht de fabrikant de tijd rijp om enkele aanpassingen op het model door te voeren.

Waarom Lexus opeens geen klapdak meer wilde – Sjoerds Weetjes #210

Van een facelift is geen sprake. Het is Lexus’ eigen om zijn producten continu te optimaliseren in plaats van alles op de plank te leggen om het vervolgens in één keer in de drie jaar door te voeren. Voor de open LC komt Lexus nu al met wat aanpassingen op de wielophanging, zodat -we citeren de fabrikant- “de dynamische rijeigenschappen van de LC500 Cabriolet verbeteren”. Lexus heeft zowel de afstelling van de voorste als achterste wielophanging aangescherpt om zo de rijdynamiek en -comfort te verbeteren. Het merk claimt tevens een lineaire stuurrespons, wat je op hogere bochtsnelheid duidelijker moet voelen. De open Lexus belooft wendbaarder te zijn.

2022 Lexus LC500

Adaptive Variable Suspension

De cabriolet beschikt over een Adaptive Variable Suspension (AVS) dat de dempingsregeling voortdurend elektronisch aanpast. De afstelling van het onderstel wijkt al af van die van de LC500h Coupé en van de LC500 Coupé. Door het ontbreken van het dak is de carrosseriestructuur afwijkend en is ook de gewichtsbalans anders, zoals die ook anders is tussen de coupémodellen LC500h en LC500.

Lexus LC Convertible heeft voor verkoopsucces Hybrideversie nodig

Eerste Lexus LC 500 Cabriolet kost €1,8 miljoen, rest goedkoper

Op motorisch vlak houdt Lexus vast aan de 5,0 liter V8-motor, die zijn 471 pk onveranderd via de achterwielen op de weg zet. De hybride-aandrijflijn is om technische redenen niet voor de Cabriolet beschikbaar.

2022 Lexus LC500

Modeljaar 2022

Het aangepaste onderstel valt aan de buitenzijde niet op. Maar om toch onderscheid in de modeljaren 2021 en 2022 aan te brengen, komt Lexus met een aangepast kleurenpalet. Welke kleuren uiteindelijk ook in Nederland leverbaar zijn, is nog niet bekend. De productie van modeljaar 2022 start eind dit jaar. De importeur verwacht de eerste exemplaren vanaf het tweede kwartaal van 2022.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.