Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Lexus LC500 krijgt er een unieke variant bij

Lexus komt met een nieuwe versie van de LC500, namelijk de Hokkaido Edition. Deze nieuwe editie is volgens Lexus de ideale combinatie tussen luxe en dynamisch rijgedrag.

Vulkaanthema

De Hokkaide Edition is volgens Lexus geïnspireerd op het gelijknamige Vulkanische eiland in het noorden van Japan. Het was op dit eiland dat ook de befaamde Lexus LFA getest werd op het ‘Lexus Shibetsu Proving Ground’. Het eiland zit vol met stuurmanswegen waarop de Hokkaido Edition is afgesteld. De nieuwe variant is gelimiteerd te verkrijgen in zowel coupé vorm als cabriolet. De eerstgenoemde komt ook met een hybride-aandrijflijn.

Lexus LC Hokkaido

Het vulkaanthema rijkt verder dan alleen de naam. In zowel het interieur als het exterieur komt dit terug. De samenstelling van zowel sportiviteit als luxe en comfort komt terug in de kleuren die zijn uitgekozen voor het interieur. Aan de bestuurderskant zijn veel agressieve rode accenten verwerkt terwijl het aan de passagierskant eentonig en rustig zwart blijft.

Lexus LC Hokkaido

De Hokkaido Edition is leverbaar in vier kleuren: rood, wit, grijs en zwart. De pikzwarte grille en achterlichtbehuizing moeten voor extra contrast zorgen zodat de dualiteit van de auto nogmaals benadrukt wordt volgens Lexus. Daarnaast krijgt de nieuwe editie speciale 21 inch velgen.

Lexus LC Hokkaido

Meerdere aandrijflijnen

De Lexus LC Hokkaido Edition komt met een 3,5-liter V6 Multi-Stage Hybrid of een stampende 5,0 liter V8-benzinemotor. Dezelfde krachtbron als in de oorspronkelijke LC500. Deze levert een vulkaanuitbarsting met zijn 477 pk aan vermogen en een maximum koppel van 540 Nm. Met die cijfers tik je een topsnelheid aan van 270 kilometer per uur en schiet je van 0 naar 100 in 4,4 seconden.

Lexus LC Hokkaido

De Hokkaido Edition is vanaf april dit jaar te bestellen in Nederland. Per carrosserievorm zijn er 40 exemplaren beschikbaar voor de Europese markt. De prijzen worden begin april bekendgemaakt.

Obsidian Editions

Dit is niet het eerste actiemodel van Lexus dit jaar. Eind januari maakte de Obsidian Edtion al haar entree. Met deze editie deed de Japanse fabrikant wat technische aanpassingen aan de LC500 om het rijkarakter te verbeteren. Daarnaast kreeg de Obsidian Edition er als kers op de taart wat pikzwarte accenten bij. Iets wat met de Hokkaido Edition dus ook het geval is. De uitvoering profiteert ook van de technische aanpassingen die Lexus voor Modeljaar 2022 heeft doorgevoerd.

Lexus LC Obsidian Edition

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.