Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Eerste Lexus LC 500 Cabriolet kost €1,8 miljoen, rest goedkoper

Een gefortuneerde liefhebber van de Lexus LC 500 Cabriolet heeft 1,8 miljoen euro voor de cabriolet betaald. Maar wees gerust, alle andere exemplaren van de open Lexus zijn goedkoper. De prijsstelling is echter nog niet bekend. 

 

De Amerikaan betaalde het bedrag van twee miljoen dollar (omgerekend 1,8 miljoen euro, dat naar twee Goede Doelen gaat) tijdens een veiling, waar het allereerste exemplaar van de Lexus LC 500 Cabriolet onder de hamer ging. Was het een heel bijzonder exemplaar? Dat is afhankelijk van hoe je het bekijkt. Voor de een is een chassisnummer een chassisnummer, voor de ander is een chassisnummer van historische waar. Zeker als het het allereerste exemplaar betreft. En zo betaalde een Amerikaan 1,8 miljoen euro voor de LC 500 Cabriolet met het eerste productiecijfer.

Structural Blue

Om het bewuste exemplaar nog exclusiever te maken, gaf Lexus de softtop-cabrio een speciale lak en aankleding. Naast de Structural Blue carrosseriekleur heeft de convertible een op maat gemaakte Zero Halliburton-kofferset en gesigneerde merchandising. De koper krijgt bovendien een rijvaardigheidstraining van de coureur Scott Pruett, die onder andere Nascar reed.

Lexus LC500 Cabriolet

Drie minuten

De koper hoefde gelukkig niet lang na te denken over zijn bod. Binnen drie minuten was de hoogste prijs bereikt. Tijdens de veiling van Barrett-Jackson was de allereerste Lexus LC 500 Cabriolet niet aanwezig. De fabrikant had een pre-productie model neergezet. De productie van de klantenauto’s start spoedig. Deze zomer start de levering.

Geen hybride

De cabrioletversie van de LC komt alleen als 500, wat betekent dat de tweedeurs Lexus een 5,0 liter V8-motor met 477 pk onder de kap heeft. Een hybridevariant met V6-motor staat niet op de agenda, omdat er door de dakconstructie geen ruimte is voor het accupakket. Lexus heeft voor een linnen kap gekozen, uitgevoerd met vier lagen om de akoestische isolatie op het niveau van de Coupé te brengen. De kap laat zich in 15 tellen openen en in 16 seconden sluiten. Voor het schouwspel hoeft de Lexus niet persé stil te staan. Het dak laat zich tot een maximum snelheid van 50 km/h bedienen.

Lexus maakt binnenkort de prijzen van de LC 500 Cabriolet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.