Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Lexus LC 500 gooit de haren los in Detroit

Er gingen al eerder geruchten dat er een cabrioversie van de LC 500 zou komen, maar nu gaan we hem dan ook echt zien. Lexus presenteert volgende week tijdens de autoshow van Detroit de LC Convertible Concept.

Lexus LC Convertible Concept

De coupéversie van de Lexus LC wordt geleverd als LC 500, met 477 pk sterke 5,0 liter V8, en als LC 500h, met een hybride aandrijflijn. Die laatste combineert een 3,5 liter V6 met een elektromotor en komt tot een systeemvermogen 359 pk. Naar verwachting komt de LC Convertible met precies dezelfde motoren op de markt.

Hard of zacht?

Officieel noemt Lexus de auto nog een studiemodel, maar reken erop dat de LC Convertible met minimale wijzigingen in productie gaat. Het is nog even afwachten hoe hij eruit ziet met het cabriodak (stof of metaal?) dicht. In de nabije toekomst komt er sowieso van de dichte versie ook een LC F, met waarschijnlijk een 600 pk sterke achtcilinder.

Lexus vs BMW

Lexus gaat met de LC Convertible de strijd aan met de BMW 8 Serie Cabriolet, die afgelopen november werd gepresenteerd. De grote Duitse cabrio is er als M850i en 840d, met respectievelijk 530 pk (uit een twinturbo V8) en 320 pk (uit een twinturbo zescilinder dieselmotor).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.