Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Is dit de snelste Porsche Taycan-rijder in Nederland?

De eerste demonstratie-auto’s van de Porsche Taycan staan koud bij de dealer of de eerste elektrische Porsche heeft al kennisgemaakt met de hermandad. Een van de potentiële kopers van de sportsedan werd met iets te hoge snelheid van de weg gehaald.

 

Op de N33 in Drenthe kwam de Taycan-rijder in aanraking met een politieagent met lasergun. Het resultaat? Een snelheidsboete en educatie maatregel gedrag-cursus voor de bestuurder. De 24-jarige Porsche-rijder reed namelijk maar liefst 214 km/h op de 100 km/h-weg. De politie haalde de snelheidsovertreder bij Wildervank van de weg. Het rijbewijs van de bestuurder is in beslag genomen. De EMG-cursus kost de jongeman ongeveer 1100 euro. Wat de hoogte van de snelheidsboete is, is niet bekend. Dat wordt aan de officier van justitie overgelaten. Hij krijgt een bekeuring voor een snelheid van 207 km/h, aangezien er 7 km/h als correctie wordt gehanteerd. Nog altijd 107 km/h te hard!

Zo snel is de elektro-Porsche

De Porsche Taycan staat sinds een week bij de vaderlandse dealers. Het is de eerste volledig elektrische auto van het Duitse merk. De sportwagenbouwer levert de fluisterstille sportsedan in twee versies vooralsnog, de € 157.100,- kostende Turbo en Turbo S van € 191.000,-. De volledig elektrische krachtcentrale in de Taycan levert een systeemvermogen van 678 pk en 761 pk. Met de snelste uitvoering sprint je in 2,8 tellen van stilstand naar 100 km/h. Na 6,3 seconden zit je al vanuit stilstand op 160 km/h en de 200 km/h tikt hij na 9,8 tellen aan. De topsnelheid bedraagt 260 km/h.

Testrit Porsche Taycan

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.