Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De MG Cyberster debuteert over minder dan een jaar

De MG Cyberster, er is al veel over geschreven en uitgelekt. Nu is bekend dat de elektrische roadster in minder dan een jaar wordt onthuld.

In 2019 liet SAIC Motors, het Chinese moederbedrijf van MG, aan Autovisie weten dat zij werkten aan een elektrische roadster. Een jaar later toonde het bedrijf de eerste schetsen, gevolgd door 3D-renders.

MG Cyberster per 2024 op de markt

Volgens de Engelse collega’s van AutoCar was MG van plan om deze maand het doek van de Cyberster te trekken. Dit zou gebeuren op de autosalon van Guangzhou. Echter, dit event gaat niet door wegens de coronaperikelen in China.

MG Cyberster
(Afbeelding: MG)

De MG Cyberster wordt naar verluidt nu in april 2023 onthuld. De verwachting is dat de elektrische roadster in 2024 de straat op mag.

De MG Cyberster moet een betaalbare elektrische roadster worden die in minder dan 3 tellen van 0 naar 100 kilometer per uur moet sprinten. Het rijbereik zou rond de 800 kilometer liggen. Wat de exacte specificaties van het model gaan zijn, is nog onbekend. Wel kunnen we al duidelijke concurrenten aanwijzen.

Andere elektrische roadsters op komt

Polestar werkt namelijk hard aan de ‘6’, al is die iets minder roadster dan de MG Cyberster. De Polestar heeft namelijk een kleine achterbank. Over de specificaties van de Zweeds-Chinese cabriolet weten we al wel meer. De EV heeft twee motoren die samen goed zijn voor 884 pk en 900 Nm aan koppel. De nul-naar-honderd-sprint wordt verslonden in 3,2 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur.

Polestar 06, Tesla Roadster, elektrische cabriolet
(Afbeelding: Polestar)

Naast de MG Cyberster en Polestar 6 is Tesla natuurlijk ook bezig met de nieuwe Roadster. Tesla-baas Elon Musk belooft dat die Roadster extreme sprinttijden heeft en meer dan 1000 kilometer aan rijbereik heeft. De Amerikaanse elektrische roadster zou al in 2023 op de markt komen. Al heeft Tesla nogal eens last van vertraagde leveringen.

Dit is hoe de MG Cyberster eruit gaat zien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.