Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit kost de Citroën e-C4 X in Nederland

Citroën maakt het prijskaartje van de volledig elektrische e-C4 x bekend. Goedkoop is het model allerminst.

Het model is een vierdeursvariant van de C4 met een volledig elektrische aandrijflijn. De EV staat op hetzelfde platform als de Peugeot e-208.

Update over anderhalf jaar

De Citroën e-C4 X heeft ook dezelfde aandrijflijn als de Peugeot. Dit betekent een 136 pk sterke elektromotor en een 50 kWh accupakket waarmee je volgens de fabrikant tot 360 kilometer ver kan rijden. Uit praktijktesten van Autovisie blijkt dat dit bij de Peugeot e-208 een stuk minder is en je meer rekening moet houden van 270 kilometer bij goed weer. Onder winterse omstandigheden kan zelfs 200 kilometer een uitdaging worden.

Citroën e-C4 X, prijs, Nederland
(Afbeelding: Citroën)

Opvallend is dat de Citroën e-C4 X geïntroduceerd wordt zonder de update die de Peugeot e-208 binnenkort krijgt. Deze update beslaat enkele verbeteringen aan de aandrijflijn. Zo komt de Peugeot e-208 – op papier – 400 kilometer ver (door 4 kWh extra) en stijgt het vermogen tot 156 pk. De Citroën krijgt deze update over anderhalf jaar.

Nieuwe Peugeot 408 is bijna net zo duur als de 508

De Citroën e-C4 X sprint met zijn 136 pk in 9,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De begrenzer grijpt bij een topsnelheid van 150 kilometer per uur in. De bagageruimte van de EV beslaat 510 liter. Met de achterbank naar beneden heb je 1360 liter aan laadruimte.

Dit kost de Citroën E-C4 X

Maar wat kost die Citroën E-C4 X? Prijzen beginnen bij 40.840 euro, voor dit geld krijg je de ‘Feel’-uitvoering met onder andere 18 inch lichtmetalen velgen, een leren stuurwiel en veiligheidsfeatures als Active Lane Departure Warning System en voetgangersherkenning.

Citroën e-C4 X, prijs, Nederland
(Afbeelding: Citroën)

Het ‘Feel Pack’ is een stapje hoger en kost 41.600 euro. Je krijgt dan een achteruitrijcamera en betere stoelen tot je beschikking. Voor nog eens 3.600 euro extra krijg je ook keyless entry & start, een head up display en stuurwielverwarming.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.