Autovisie
Autovisie Sjoerds Weetjes 29 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom Citroën C4 X een vreemde eend is | Sjoerds Weetjes 301

Met de C4 X voegt Citroën een vierdeursvariant aan het C4-programma toe en dat is binnen de sedanwereld absoluut een vreemde eend in de bijt. Wat maakt de C4 X zo afwijkend? Waarom kiest Citroën voor dit ontwerp? Wat maakt hem tot een ‘X’? Op die vragen geeft Autovisie je de antwoorden.

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes staat de kakelverse Citroën C4 X centraal. De auto, die onder de codenaam C43 is ontwikkeld, is vandaag onthuld en Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen vertelt je al direct het achtergrondverhaal van de vierdeurs sedan. Hij gaat zoals gebruikelijk verder dan wat Citroën officieel communiceert. Sjoerd heeft zelfs een wereldprimeur, waarover de autobouwer zelf nog niet praat of wat Citroën graag nog even stilhoudt. In deze video legt Sjoerd je onder andere uit hoe de C4 X tot stand is gekomen en hoe de X in elkaar steekt? Hij verklaart bovendien de interne codenaam en vertelt je de status van de andere projecten binnen de C4-familie. Citroen C4 X e-C4 X

Geheimen uit de kraamkamers

In de vaste videorubriek Sjoerds Weetjes duikt redacteur Sjoerd van Bilsen diep in de verhalen achter specifieke modellen. Hij verklaart bepaalde designstappen, vertelt je nieuwe ontwikkelingen, legt je hoofdpijndossiers uit en onthult geheimen uit de kraamkamers. Bijvoorbeeld, hoe wordt een concept car gebouwd? Waarom zijn er verschillende camouflagestijlen voor toekomstige auto’s? Hoe vul je het ruitensproeierreservoir van een Alfa 4C bij? Waarom werd er Lego gebruikt tijdens de ontwikkeling van de DS 7 Crossback? Wat veroorzaakte nachtmerries tijdens het designproces van de Audi R8?

Bijzondere wetenswaardigheden

Voor Autovisie praat Sjoerd met de betrokkenen tijdens de ontwikkeling van de auto’s, zoals de ontwerpers, productmanagers en ceo’s. Hij leest in zijn video’s de persmap niet voor. Hij gaat op onderzoek uit en dat levert bijzondere wetenswaardigheden op. Sjoerd beantwoordt vragen die andere journalisten in hun video’s stellen.

Sjoerds Weetjes #101: hoe LEGO aan de basis stond van DS 7 Crossbacks lichtunits

Zo heb je een Peugeot niet eerder bekeken – Sjoerds Weetjes #202

De nachtmerrie die Audi R8 Spyder heette | Sjoerds Weetjes #182

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.