Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Productie Nio weer op volle toeren na lockdowns in China

Het Chinese merk Nio is nog maar net beschikbaar op de Nederlandse markt, maar houdt de gemoederen onder autoliefhebbers, -journalisten en -fabrikanten al bezig. Een domper voor het merk is dan ook dat zij de productie op moesten schorten door coronamaatregelen.

Belangrijk om te weten is dat Nio zijn eigen accu’s en auto’s bouwt. Het bedrijf is hierdoor onafhankelijker dan veel andere (Chinese) automerken, maar hiermee ook kwetsbaarder als een of twee fabrieken worden gesloten.

Nio schort productie op door coronamaatregelen

En juist dat is wat er gebeurd is. Door de toenemende coronagevallen en lockdowns in de Chinese stad Hefei, moesten twee fabrieken tijdelijk dicht. De productie werd tijdelijk opschort.

Nio ET7

De lokale nieuwszender 36Kr meldt dat de fabrikant al sinds oktober kampt met productieproblemen als gevolg van coronagevallen en lockdowns. Een vertegenwoordiger van Nio laat aan persbureau Reuters weten: “Het nieuws dat de productie in de fabrieken van Nio tijdelijk is opgeschort, is waar en dit zal een impact hebben op de productie- en leveringsschema’s.”

Dit kost de Hyundai Ioniq 6 First Edition in Nederland

Het merk van William Li leverde in september nog 10.878 auto’s af, in oktober was dit aantal 10.059. Dit is een daling van zo’n 7,5 procent. De aandelen van de fabrikant daalde met hetzelfde percentage.

Uitlevering in Nederland

Opvallend is dan Nio Nederland aan Autovisie laat weten dat de fabrieken inmiddels weer op volle toeren draaien en enkel afgelopen maand tijdelijk was gesloten. Ook heeft de tijdelijke stop geen invloed op de uitlevering van de ET7 in Nederland. “De eerste NIO ET7’s zijn geleverd aan klanten tijdens ons launch event afgelopen maand. Momenteel zijn er nog meerdere NIO ET7’s op voorraad, en kunnen we snel leveren”, zegt een woordvoerder.

Nio ET7

Hoewel je ‘m wellicht nog niet op de openbare weg ziet rijden, kunnen we je al wel even kennis laten maken met de Nio ET7. In onderstaande video neemt Stijn Kuster je meer door de bossen net boven Berlijn. Hij vertelt je alles over de luxe sedan.

Zo wissel je een batterij in Nio’s eerste Europese swapping station

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.