Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 11 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Maybach coupé van 6 meter op komst

Mercedes pakt groots uit tijdens het aanstaande Concours d’Elegance van Pebble Beach: met een bijna zes meter lang studiemodel onder de noemer Mercedes-Maybach.

Mercedes-Maybach concept teaser

Mercedes-Maybach

Middels een teaser op de officiële Facebook-pagina blikt het Duitse merk vooruit op de onthulling van dit studiemodel. ‘Hot & cool – almost 6 metres of ultimate luxury’, schrijft Mercedes er raadselachtig bij. Komende week gaat het doek van de auto tijdens het befaamde evenement aan de West-Amerikaanse kust, in de omgeving van Monterey.

We kunnen dus rekenen op een behoorlijk forse coupé, een auto van het caliber Rolls-Royce Wraith. En laat dat nou een model zijn waarmee Mercedes graag de strijd aan zou willen gaan.

Maybach Exelero

Supercar

De auto doet zo een beetje denken aan de Mayback Exelero uit 2004, waarmee verwezen werd naar de Maybachs uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. De Exelero was technisch verwant aan de Mercedes-Benz SLR McLaren uit die tijd, maar was in tegenstelling tot de supercar voorzien van een V12 met twee turbo’s. Er werd slechts één exemplaar gebouwd.

Hoewel Maybach al sinds 2012 geen eigen merk meer is, leeft de naam sinds kort voort als luxe-label van Mercedes-Benz. Zo zijn de Mercedes S500 en S600 leverbaar als Maybach, voorzien van nog meer luxe uitrusting en dito afwerking. Ook zit er een fonkelnieuwe Mercedes-Maybach Landaulet in het vat, gebaseerd op de S Klasse Cabriolet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.