Autovisie
Autovisie Nieuws 8 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Mercedes kan veiligheid laadkabel niet garanderen

Mercedes-Benz roept alle bezitters van verschillende elektrische en plug-in hybride-modellen op een bezoek te brengen aan de dealer vanwege een ondeugdelijke laadkabel.

Volgens de fabrikant voldoet de laadkabel van hieronder genoemde stekkerversies “mogelijk niet aan de vooropgestelde materiaalsamenstelling”, zo geeft Mercedes-Benz aan. Daardoor kan de beschermende isolatiefunctie van de stekker niet worden gegarandeerd. Het gaat om de laadkabel waarmee je het accupakket van de plug-in hybrides en elektromodellen via een huishoudelijk stopcontact oplaadt. Wie gebruikmaakt van de stekkerverbinding kan door de foutieve materiaalsamenstelling een elektrische schok oplopen. De fabrikant geeft bovendien aan dat door de verminderde brandweerstand van de aanslagrubbers een verhoogd risico op brand van de kabel niet volledig uitgesloten wordt.

phev-mercedes-benz-gle-500-e-4matic-2

Modellen met stekkeraansluiting

Mercedes-Benz heeft de laadkabel geleverd bij stekkerhybrideversies van de C-Klasse, GLC en S-Klasse, alsmede de volledig elektrisch aangedreven EQS. Mercedes noemt geen andere stekkerversies, zoals de EQC, A-Klasse en hierboven afgebeelde GLE.

mercedes-benz_glc-klasse_55

Laadkabels Mercedes

Mercedes-Benz levert bij zijn stekkermodellen verschillende laadkabels. Tot de standaarduitrusting behoort de Mode 2-kabel, die een laadvermogen heeft van maximaal 2,3 kW. Optioneel biedt de fabrikant de zogenaamde ‘intelligente laadkabel’, Nexxtender Mobile Black genaamd. Van deze kabel bedraagt het laadvermogen eveneens 2,3 kW. Het verschil is de geïntegreerde communicatietool, zoals Mercedes het is. De data van de laadsessies worden via een applicatie naar een onlineplatform gestuurd. Naast deze ‘black’ is er een ‘red’, waarbij het laadvermogen maximaal 11 kW bedraagt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.