Milo Casteleijn
Milo Casteleijn Occasions 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie stadsmini’s met automaat voor € 5.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke stadmini’s met automaat koop je voor maximaal 5.000 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Een automatische transmissie is niet meer voorbehouden aan chique personenwagens. Tegenwoordig kun je ook heel eenvoudig terecht voor een tweedehands stadsmini met automaat. In deze drie modellen rijd je ’schakellui’ naar de supermarkt.

Occasions: onze tips voor stadsmini’s met automaat

Fiat Panda (2003 – 2012)

Hoewel er al tien jaar een hele andere Panda in de showroom prijkt, oogt dit model nog altijd acceptabel. Zijn uiterlijk is doelmatig en sympathiek. Je kunt in de stadsmini vier personen kwijt en dan nog blijft er 205 liter bagageruimte over. Verder rijdt de Fiat comfortabel. Wij zouden gaan kijken bij de zilvergrijze ’Edizione Cool’ (2009, 45.000 km), voor € 4.950 bij een autobedrijf in Middelburg.

Oordeel van de Wegenwacht

De Panda blijkt uiterst betrouwbaar. De Wegenwacht kent maar enkele onschuldige, elektronische euveltjes. Een losse massakabel legt bijvoorbeeld de hele auto stil. Hetzelfde geldt voor een los hoofdrelais in de zekeringkast. In beide gevallen zet de Wegenwacht het onderdeel goed vast. Vocht in de stekker van het motormanagement kan een kwestie van droogmaken zijn.

Fiat Panda (2003 - 2012)

Hyundai i10 (2007 – 2013)

Ondanks zijn bescheiden maatvoering rijdt deze i10 als een volwassen gezinsauto. De Hyundai is lekker wendbaar. Voor vier volwassenen houdt de ruimte niet over als je de stad uit wilt. Van de drie auto’s biedt de Koreaan de grootste bagageruimte: 225 liter. Er bestaat aardig wat aanbod i10’s met automaat, zoals de zwarte 1.1 ’Active’ (2009, 108.000 km) voor € 4.850 op de website van een autobedrijf in Bergschenhoek.

Oordeel van de Wegenwacht

Bij dit type i10 komt het voor dat de Hyundai de sleutel niet herkent. Staat er toevallig een zendmast in de buurt? Soms kan een eindje duwen dan al helpen om de Koreaanse stadsmini toch te laten aanslaan. Een motor die dienst weigert, kan door de Wegenwacht evengoed met een harde reset tot de orde worden geroepen.

Hyundai i10 (2007 - 2013)

Suzuki Alto (2009 – 2014)

De Alto is basisvervoer. Hij laat je niet in de steek, maar rij- en zitcomfort zijn minimaal. Wie alleen korte stukjes of stadsritjes rijdt, ondervindt daar weinig hinder van. Om met vier volwassenen plaats te nemen, is de nodige inschikkelijkheid nodig. Met 130 liter is ook de kofferbak minimaal. Bij een autobedrijf in Maartensdijk staat voor € 4.250 een metallic roze 1.0 ’Exclusive’ (2010, 101.000 km) te koop.

Oordeel van de Wegenwacht

Deze generatie Alto bevestigt de uitstekende reputatie die Japanse auto’s al jarenlang genieten. Er is gewoon geen enkel euvel bekend dat weleens bij de kleine Suzuki voorkomt! Overigens werd exact hetzelfde model destijds ook als Nissan Pixo verkocht.

Suzuki Alto (2009 - 2014)

Onze keuze

Ontspannen op weg met een compacte automaat. De twee Aziatische modellen hebben hun sterke kanten, maar in dit geval overtuigt de Fiat Panda op alle fronten. Zelfs wat de bouwkwaliteit aangaat!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.