Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 5 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze Mercedes-Benz X-Klasse is nergens bang voor

De Mercedes-Benz X-Klasse is wellicht een beetje een veilige en luxe pick-up. Iets heel anders dan wat het merk aanvankelijk als concept toonde. Gelukkig bestaan er mensen die de X-Klasse van wat hoognodige bruutheid voorzien.

Mercedes Benz X Klasse Powerful Adventurer

Toen Mercedes-Benz de X-Klasse als concept aan de wereld toonde, ademde hij bruutheid. Nu de auto op de markt is, is daar weinig meer van over. Veel meer dan een wat luxere Nissan Navara is het eigenlijk niet geworden. Iets wat overigens prima is, maar een ietwat overtuigender uiterlijk zou hem als Mercedes-Benz niet misstaan. Gelukkig bestaat deze X-Klasse ook, maar daarvoor hoef je niet aan te kloppen bij de Duitse autobouwer. Nee, daarvoor moeten we bij het Poolse Carlex Design zijn. Dat bedrijf heeft de X-Klasse omgebouwd tot Powerful Adventurer.

Standaard

Het is makkelijk om te zien waar Carlex zich op focuste toen ze aan de slag ging met deze X-Klasse. Hij is van veilig ogende pick-up naar agressieve offroader gegaan. Niets aan deze pick-up is subtiel te noemen. Carlex geeft geen exacte specificaties, maar het is duidelijk te zien dat de Powerful Adventurer een flink aantal centimeters hoger boven het wegdek rolt dan de standaard Mercedes. Ook is de spoorbreedte toegenomen en zijn de banden geschikt voor elke ondergrond. Ruimte hiervoor is gemaakt in extra diep uitgezaagde wielkasten met flinke flares erop. Het geheel wordt afgemaakt met een aangepaste, en nog grovere bodykit.

Mercedes Benz X Klasse Powerful Adventurer

Op het dak vinden we een flinke lichtbalk om de onverharde paden goed te verlichten tijdens de nachtelijke ritten. Er is ook aan de sportievelingen gedacht, want achterop de pick-up is een rek voor drie fietsen geplaatst. In dit geval drie mountainbikes. De matgroene wrap maakte de ruige uitstraling helemaal af.

Weg van de dood

En Carlex laat het niet bij een ruige uitstraling. Het bedrijf is een heel weekend met de auto op pad geweest, zo laten ze via Facebook weten. Ze trokken de Kaukasus in en namen ‘weg van de dood’ door de Abano Pass en reden naar verschillende moeilijk bereikbare dorpen. Volgens de makers is de Powerful Adventurer glansrijk geslaagd voor deze zwarte test.

Conceptauto

Vooralsnog blijft de Powerful Adventurer bij een eenmalige conceptauto. Maar aangezien de wereld niet vies is van een extreme pick-up zou Carlex Design de auto best wel eens in productie kunnen gaan nemen. Het bedrijf houdt zich immers al langer bezig met het aanpassen van pick-ups onder de naam ‘Pickup Design’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.