Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 12 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Roush F-150 Nitemare is met 650 pk snelste pick-up ooit

Men neme een Ford F-150 Raptor en laat de mannen van Roush Performance daar een tijd aan sleutelen. Resultaat: een pick-up met 650 pk en 826 nm. 

Roush F-150 Nitemare

Koop je een Mustang of een flinke pick-up van Ford en vind je die een beetje te tam, dan kun je je auto naar Roush Performance brengen. Zij gaan er dan mee aan de haal en halen er dan steevast een flinke dot extra pk’s en koppel uit. Hun laatste creatie is de Roush F-150 Nitemare, waarmee ze claimen ‘de snelste pick-up ter wereld’ te hebben.

Sprint

In de Nitemare ligt een 5.0 liter V8 met daarop een ROUSHcharged TVS R2650 supercharger. Samen met een catback-uitlaat, een geoptimaliseerde ECU en een nieuw luchtfilter produceert dat blok 650 pk en 826 nm koppel. Daarmee sprintte het team van Roush recent in 3,9 seconden naar de 100 km/h. En dat is een record voor pick-ups.

Overigens laat Roush weten dat het hier niet alleen maar op brute kracht gaat. “Het is heel simpel om een auto meer kracht te geven, maar je moet dan ook de kwaliteit van zo’n auto hoog houden”, zegt Jack Roush Jr. En daarom is er volgens de makers veel tijd gestoken in de totale ontwikkeling van de auto, waarmee ze claimen dat hij ‘heel betrouwbaar’ is. Roush geeft de consument van de Nitemare drie jaar garantie, tot 36.000 mijl (zo’n 58.000 km).

Dat alles is beschikbaar vanaf $19.150 (€16.922). Voor die prijs bouwt Roush jouw Ford om tot een echte sprinter. Die vanafprijs komt trouwens bovenop de aanschaf van een normale F-150, dus goedkoop is het allemaal zeker niet.

Raptor

Die auto is in ons land niet via Ford beschikbaar, maar afgelopen maand werd wel duidelijk dat de Ford Ranger Raptor wél naar Nederland komt. Die snelle, speelse pick-up zou eerst niet naar ons toekomen omdat de fabrieksuitvoering niet zou voldoen aan de regelgeving. In juni liet de importeur weten de koets van de Ranger Raptor aan te passen, zodat de auto wel voldoet aan de eisen voor een bedrijfswagenkenteken, ofwel grijs kenteken.

En dat is goed nieuws, want wij zijn wel weg van het speeltje. Weten hoe wij die auto hebben ervaren? Onze testredacteur Peter Hilhorst stuiterde ermee door de Marokkaanse duinen:

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.