Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 18 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Hennessey Goliath 6×6 is complete overkill op zes wielen

De pick-up truck is in Nederland niet meer dan een bedrijfswagen, in Amerika daarentegen is het een waar fenomeen, een gewone auto voor het volk. Toch kijken ze ook daar verbaasd op van deze pick-up: de Hennessey Goliath 6×6.

Hennessey Goliath 6x6

Het begon ooit een keer met een Mercedes-AMG G 63 6×6. Daarna was het hek van de dam. Hennessey kwam eerder al met de Velociraptor, een relatief kleine 6×6. Maar zoals zo vaak in Amerika moest het ‘bigger and better’. Dus volgde al snel Hennessey Goliath 6×6. Een reusachtige zeswielige creatie op basis van een Chevrolet Silverado Trail Boss. Hij werd al eerder aan het publiek getoond, maar nu hebben we het uiteindelijke productiemodel voor ons. Tenminste, voor zover je het een productiemodel kunt noemen, want meer dan 24 maakt Hennessey er niet.

37 inch

Nu is het goed om te weten dat Hennessey zich het niet makkelijk heeft gemaakt door de bak van de Silverado te verlengen en hier een as met twee wielen onder te hangen. Nee, ze hebben de extra wielen voorzien van hun eigen vering en ze zijn zelfs aangedreven. En om het geheel nog wat opvallender te maken is de auto twintig centimeter opgekrikt en rolt hij op 20 inch velgen omringd door 37 inch rubber.

Niet bepaald indrukwekkend

Hennessey-kenners zijn veel vermogen gewend en zullen daarom niet echt onder de indruk zijn van het vermogen van deze 6×6. De Amerikaanse tuner heeft de V8 in de ex-Silverado namelijk maar getuned tot 456 pk (veel minder dan de aanvankelijk aangekondigde 705 pk). Karig voor een kolos als deze. Kijk maar naar de G63 6×6 die heeft met 544 pk bijna honderd pk meer. En als we de Hennessey Exorcist (Chevrolet Camaro) met meer dan 1.000 pk op de achterwielen erbij halen is de Goliath helemaal een lachertje.

Dat de bouwer zuinig was met pk’s wordt weer enigszins gecompenseerd door drie jaar of 50.000 kilometer garantie op de hele auto. Dat is dan wel weer fijn om te weten als je $375.000 voor de Goliath moet overmaken. De eerste gekke Amerikaan die zo gek was om deze auto aan te schaffen is overigens Bob Berrard, een aardappelboer uit Wisconsin.

Bron: Hennessey

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.