Autovisie
Autovisie Nieuws 20 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

In Noorwegen is de Mercedes-Benz EQ al te bestellen

Hoe populair zijn elektrische auto’s in Noorwegen? Nou, zo populair dat Mercedes-Benz er nu al orders schrijft voor de SUV van EQ. Voor een auto die nog niet eens is voorgesteld dus.

Mercedes-Benz is overigens niet het eerste merk dat zoiets in Noorwegen doet. In april opende Audi de Noorse orderboeken voor de E-Tron Quattro al. Bij Mercedes kunnen geïnteresseerden nu 20.019 kronen (bijna 2200 euro) achterlaten voor een reservering. De productieversie van de EQ-SUV is nog niet aan het publiek voorgesteld, dus kunnen klanten hun aanbetaling later terugkrijgen als ze dat willen. Er is volgens InsideEVs.com zoveel interesse in de EQ dat Mercedes-Benz het aantal voorinschrijvingen heeft beperkt tot één per persoon. Het merk zou al meer dan 2000 ‘orders’ hebben binnengekregen.

Generation EQ

En dat voor een auto die pas in 2019 op de markt komt. Vooralsnog hebben we alleen een studiemodel van de elektrische SUV gezien. Deze Generation EQ stond vorig jaar op de IAA in Frankfurt. Hij is uitgerust met twee elektromotoren en heeft een vermogen van 408 pk en een koppel van 700 Nm. Van stilstand naar 100 km/h zou in minder dan 5 seconden moeten kunnen. De Generation EQ heeft een 70 kWh-batterij en moet volgens Mercedes-Benz een actieradius van 500 kilometer hebben. Dat is echter een NEDC-actieradius, dus reken voor de praktijk gerust op een range van zo’n 350 kilometer.

Mercedes-Benz Generation EQ trapt elektrolabel EQ af

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.