Koerswijziging voor Hyundai’s pick-up

Onder druk van hoofdzakelijk de Amerikaanse en Australische importeurs werkt Hyundai momenteel aan de ontwikkeling van een pick-up. Maar volgens de laatste berichten komt dat model niet voor 2020 op de markt.

Hyundai Santa Cruz Concept
Hyundai Santa Cruz Concept

Dat Hyundai denkt aan een auto met open laadbak is niet nieuw. De fabrikant toonde enkele jaren geleden (2015 om precies te zijn) een studiemodel onder de naam Santa Cruz. De auto beschikte over een sportief, stoer en chique uiterlijk en een bescheiden laadbak. Het was eerder een luxepaard dan een werkpaard, te mooi om vuil te maken, zeg maar.

Hyundai Santa Cruz Concept
Hyundai Santa Cruz Concept

Blijkbaar denkt de fabrikant daar net zo over, want het model waaraan nu het concern nu werkt, wordt ontwikkeld met het oog op gebruik als bedrijfswagen. Het model moet een concurrent worden van Toyota’s uiterst succesvolle HiLux, waartegen al jaren de Ford Ranger, Nissan Navara en binnenkort ook de Renault Alaskan en Mercedes-Benz X-Klasse gaan strijden.

Hyundai Santa Cruz
Hyundai Santa Cruz Concept

 

LEES OOK: MET FASTBACK IS HYUNDAI I30-PROJECT VOLTOOID

Officieel doet Hyundai nog geen uitspraken over het project. Officieel bestaat de auto dus ook niet. Maar in de kraamkamers in Namyang bestaat de auto wel degelijk. Of de auto uiteindelijk ook naar Europa komt, is niet bekend. Maar er bestaat in Europa ook een markt voor, al is de pick-upmarkt voor dergelijke ééntons pick-ups uiterst beperkt.