Autovisie
Autovisie Nieuws 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Maserati MC20 ontmoet legendarische MC12 – Video

De fonkelnieuwe Maserati MC20 is op tournee. In tien dagen legt een team van Maserati zo’n twintigduizend kilometer af, waarbij de nieuwste sportwagen van het merk met de drietand vrijwel alle Europese dealers bezoekt. Na Parijs, Utrecht, Eindhoven en Luxemburg is het nu de beurt aan Antwerpen. En daar staat de MC20 niet alleen.

Een gefortuneerde Belgische Maserati-enthousiast stelt voor een deel van de toer op Belgisch grondgebied een van zijn Maserati’s uit zijn imponerende collectie beschikbaar. Laat dat nu net een heel bijzonder exemplaar zijn, de MC12. De supercar is op zichzelf al heel speciaal, maar het betreft ook nog eens een uniek exemplaar met een heel exclusief verhaal.

Maserati MC12 Corsa Goodwood

Exclusief samen zijn

Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen toog naar Antwerpen voor het bijzondere rendez-vous tussen de nieuwste supercar en de voorlaatste supercar van Maserati, de MC20 en de MC12. Hij laat je zien waarom de bewuste MC12 in de Antwerpse showroom een must-see is. Het verhaal erachter hoor je uiteraard ook. En Sjoerd legt je tevens uit wat de overeenkomsten tussen de MC12 en MC20 zijn.

Productie MC20

Maserati stelde de MC20 op 9 september in Modena voor. Onder toeziend oog van 400 genodigden werd tijdens een enorme show figuurlijk het doek van de MC20 getrokken. Nu, drie weken later, is de MC20 begonnen aan een tour door Europa, nadat eerder een ander (geel) exemplaar aan een tour door Azië is begonnen. De Europese tournee valt samen met de productiestart van de sportcoupé in de Maserati-fabriek te Modena. Hoewel de eerste exemplaren van de sportcoupé – de Spider met inklapbare hardtop volgt in 2021 – reeds op de fabrieksband staan, zullen de eerste kopers de sleutels pas aan het einde van de eerste helft van 2021 in ontvangst nemen. De MC20 trapt af met een 3,0-liter V6-motor. Later, in 2022 om precies te zijn, lanceert Maserati een volledig elektrische variant.

Video straatlegale Maserati MC12 Corsa

Maserati bouwde naast twee series van 25 exemplaren twaalf exemplaren van de MC12 als circuituitvoering Corsa. Hoewel de auto geen typegoedkeuring voor de openbare weg heeft, zijn er drie stuks omgebouwd tot straatversie. Kijk Sjoerds Weetjes aflevering 98 voor het verhaal achter die exclusieve MC12 Corsa.

Lees verder onder de video

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Video Maserati MC20

Maserati introduceerde op 9 september 2020 de fonkelnieuwe MC20. Alle details kreeg en zag je direct bij Autovisie. Een exclusieve walk-around die verder gaat dan louter het opsommen van de persmap, zie je uiteraard bij Autovisie. De geheimen van de MC20 hoor en zie je hier. 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.