Autovisie
Autovisie Nieuws 6 okt 2020

McLaren Sports Series wordt plug-in hybrid met V6-motor

McLaren heeft er nooit een geheim van gemaakt dat in de toekomst ongeveer vijftig procent van het leveringsprogramma geëlektrificeerd wordt. Welnu, volgend jaar geeft McLaren het startschot voor dat elektro-offensief. De tweede generatie Sports Series trapt af!

Een elektromotor en accupakket zijn McLaren niet vreemd. Na de MP4-12C lanceerde McLaren in 2013 immers de P1, en dat was een hypercar met stekkeraansluiting. Het was echter een eenmalige exercitie, want vervolgens werd het stil rond het thema plug-in hybrides. Dat er verandering in komt, liet McLaren enkele jaren geleden al weten. Ditmaal komt de elektrotechniek in zijn seriemodellen.

MCLA

De Sports Series trapt dus af voor een tweede generatie. De productielijn, waar de modellen 540C, 570S, 600LT en 620R onder vallen, verschijnt in een nieuwe gedaante in de eerste helft van 2021. Het gehele gamma wordt in één keer vervangen. De Engelsen borduren ook niet voort op de bestaande architectuur. Vanwege de elektrificatie past de fabrikant een nieuwe McLaren Carbon Lightweight Architecture toe, kortweg MCLA. Deze basis is door McLaren zelf ontwikkeld en wordt in eigen beheer vervaardigd.

McLaren sports series

V6-motor

De architectuur beperkt zich echter niet tot gebruik voor louter de Sports Series, ook de andere productlijnen met hybridetechnologie gaan er gebruik van maken. In de carbon fibre tub komt overigens ook een afwijkende krachtbron te hangen. De Engelsen passen voor het eerst een V6-motor toe. Details van dat motorblok ontbreken vooralsnog. In de aanloop naar de marktintroductie zal McLaren meer gegevens over de V6-krachtbron en de elektrische ondersteuning bekendmaken.

Doek valt voor huidige reeks

McLaren positioneert de nieuwe Sport Series tussen de GT en de 720S, die beide over een V8-motor beschikken. De huidige types gaan later dit jaar uit productie om ruimte te maken voor de nieuwelingen. De 620R is naar verluidt het laatste type dat McLaren van de eerste generatie Sports Series zal bouwen.