Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 27 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Lucid loopt weer tegen een probleem aan, roept 1117 auto’s terug

Lucid haalt bijna al zijn auto’s terug naar de fabriek. De fabrikant zegt dat het gaat om foutieve bedrading in het instrumentarium.

Fout tijdens montage

Uit een e-mail van een woordvoerder blijkt dat de bedrading in het instrumentarium niet goed gemonteerd zou kunnen zijn. Daarentegen wordt er wel gezegd dat Lucid geen situaties kent waarin deze onderdelen niet naar behoren gewerkt hebben of voor problemen hebben gezorgd. Dat meldt Lucid inside. 

De kabelboom waar onder andere de ethernetkabel in verstopt zit, zou in contact kunnen komen met de stuurkolom. Daardoor zou de bedrading kunnen beschadigen met als gevolg dat het instrumentarium niet meer functioneert. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de snelheidsmeter het niet meer doet, naast alle andere functionaliteiten die je van het instrumentarium mag verwachten.

1117 ongelukkige

De eerste Lucids rolden in september al van de band en worden sinds oktober aan de klant geleverd. Het oorspronkelijke plan was om dit jaar 20.000 auto’s te produceren, maar door verschillende belemmeringen in het productieproces hebben ze dit streven moeten bijstellen. Uiteindelijk zullen de aantallen dit jaar blijven steken tussen de 12.000 en 14.000 stuks.

Lucid krijgt opnieuw met tegenslag te maken

Mede dankzij deze moeilijkheden is het totaal aantal auto’s dat geleverd is nog tamelijk laag. Alle Lucids die gebouwd zijn tot en met 3 mei moeten nu terug naar de garage voor een check. In totaal slechts 1117 voertuigen. De nieuwere exemplaren zijn reeds af-fabriek gemodificeerd en hoeven dus niet terug. In ieder geval niet voor dit euvel…

Tweede ‘recall’

Start-up Lucid krijgt te maken met allerlei problemen die zelfs doorgewinterde autobouwers niet vreemd zijn. Zo ook terugroepacties. Dit is dan ook niet de eerste keer dat Lucid zijn auto’s moet nakijken. Eind februari onderzocht het bedrijf al zijn voertuigen op een mogelijk probleem met de veerpoten.

Lucid maakt binnenkort zijn debuut in Europa

Het defect zou voor trillingen kunnen zorgen waardoor er schade aan de remleiding zou kunnen ontstaan, met een grotere kans op een crash tot gevolg. Niet ideaal wanneer je de beschikking hebt over 1111 pk. Het is te hopen dat de nieuwe terugroeping geen roet in het eten gaat gooien. Lucid is immers net begonnen met hun Europese expansie. Later dit jaar kunnen we de Air ook in Nederland verwachten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.