Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Lucid Air is geen droom meer: eerste auto’s rollen van de band

Eerst zien, dan geloven, zo denken we tegenwoordig bij allerlei ambitieuze plannen van onbekende start-ups. Maar de veelbelovende Lucid Air heeft ‘t in ieder geval al tot de productiefase geschopt.

Daarmee is de autowereld een indrukwekkend voertuig rijker. De Lucid Air is immers een zeer luxe elektrosedan, die direct gericht is op auto’s als de BMW 7-serie, Mercedes-Benz S-Klasse en Audi A8.

Lucid Motors: ‘Tesla Model S is niet onze concurrent’

Z’n prestaties zijn net zo indrukwekkend. Er zullen verschillende versies van de Air verschijnen, maar Lucid trapt af met de zogenoemde Dream Editions. Die absolute topversie verschijnt ook weer in twee smaken: een Performance en Range. Die namen maken direct duidelijk waar de nadruk bij welke versie op ligt.

Meer dan 1100 pk

De Lucid Air Dream Edition Performance heeft een vermogen van 1111 pk, waarmee-ie in 2,5 seconde naar 100 km/h sprint. De Range-versie heeft ‘slechts’ 993 pk, maar doet er daardoor slechts 0,2 seconde langzamer over om dezelfde snelheid aan te tikken. Beide auto’s hebben een topsnelheid van 270 km/h. In de bodemsectie ligt een batterij met een capaciteit van 112 kWh, volgens Lucid goed voor een bereik van ruim 800 kilometer. De Performance-versie komt ongeveer 100 kilometer minder ver op een volle batterij.

Lucid Air

Inmiddels rollen de eerste exemplaren van de Lucid Air dus van de band in Arizona. Het gaat om zo’n 500 auto’s die eind oktober aan de klant worden geleverd, en die omgerekend zo’n 145.000 euro kosten. In totaal hebben meer dan 13.000 Amerikanen een Air besteld bij Lucid.

Lucid Air naar Nederland

Ook Nederlanders kunnen op de website van Lucid een Air bestellen, al zal dat niet om de begeerlijke Dream Edition gaan. Wie ons land als locatie selecteert op de website, kan kiezen uit de Air Pure, Air Touring of Air Grand Touring. Prijzen van die versies zijn nog niet bekend, maar wel wat het verschil in vermogen en rijbereik is.

  • Pure: 480 pk, 653 kilometer range, aanbetaling van 300 euro
  • Touring: 620 pk, 653 kilometer range, aanbetaling van 900 euro
  • Grand Touring: 800 pk, 832 kilometer range, aanbetaling van 900 euro

Wanneer Lucid auto’s in Nederland kan en gaat uitleveren, is nog even onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.