Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Lucid Air Dream Edition komt in twee varianten: 1.111 of 933 pk

Dat het absolute topmodel van Lucid Air de naam Dream Edition draagt was al even bekend. Nu laat het merk weten dat het de meest prijzige Lucid in twee versies gaat leveren: één gericht op Performance en één gericht op Range.

Ze heten allebei overigens wel Dream Edition, maar het verschil zit in het vermogen en rijbereik. De Performance krijgt een absurde 1.111 pk aan boord waarmee hij van 0 naar 100 kilometer per uur sprint in 2,5 seconden. De Range levert 993 pk en doet 2,7 seconden over de nul-naar-honderd-sprint. Beide halen ze een topsnelheid van 168 mijl per uur (270 kilometer per uur)

Rijbereik mogelijk meer dan 800 km

Eerder werd aangegeven dat de Lucid Air Dream Edition 1080 pk zou hebben met een rijbereik van 503 mijl (zo’n 810 kilometer). Hoeveel de actieradius van de modellen nu is, laat Lucid nog niet weten. Wel zegt de fabrikant: “Tijdens een rit reden een paar Dream Edition Range-auto’s met hoge snelheid van Los Angeles naar San Francisco via centraal Californië en vervolgens terug over de Baai van San Francisco naar het hoofdkantoor van Lucid, waarbij ze op één lading 445 mijl (716 kilometer) aflegden. Bij aankomst toonden de auto’s respectievelijk 30 mijl (48 kilometer) en 72 mijl (116 kilometer) resterende lading.”

Lucid Air Dream Edition
(Afbeelding: Wheelsage)

Naast de iets tragere sprinttijd krijgt de Range-variant ook kleinere wielen, 19 inch in plaats van 21 inch. Of er nog verdere veranderingen zijn om de actieradius of de performance een boost te geven is vooralsnog onbekend.

Klanten kunnen binnenkort hun Lucid Air Dream Edition kiezen

Lucid neemt binnenkort contact op met de klanten die de Dream Edition gereserveerd hebben. Zij kunnen beide versies kiezen voor 169.000 dollar (Amerikaanse prijs). Het model wordt dit jaar nog uitgeleverd. Het Grand Touring-model moet kort daarna op de markt komen. Ook Nederlandse klanten kunnen een Lucid Air reserveren.

Tesla en Lucid Motors spelen kinderachtig spelletje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.