Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Range Rover presenteert overtreffende trap van de Sport SVR, de Ultimate

Land Rover Special Vehicle Operations laat een über-uitvoering van de Range Rover Sport SVR zien. In de basis is de Ultimate-uitvoering gewoon een SVR 575, maar dan nét even iets specialer.

Het nieuwe model is te herkennen aan de luchthappers in de motorkap die de 575 pk-sterke 5,0-liter V8 met supercharger van extra koeling moeten voorzien.

Dezelfde V8 met supercharger

Met hetzelfde vermogen als de normale SVR is ook deze Range Rover Sport SVR Ultimate de snelste Land Rover die je kan kopen. Met een topsnelheid van 283 kilometer per uur en een nul-naar-honderd-sprint van slechts 4,3 seconden, is het een van de snelste SUV’s.

Range Rover Sport SVR Ultimate
(Afbeelding: Land Rover)

Naast de luchthappers en de gesmede 22-inch velgen is ook de carrosseriekleur uniek op dit model. De Range Rover Sport SVR Ultimate is in drie kleuren te bestellen: Black Satin, Gloss Maya Blue en Gloss Marl Grey. De laatste twee hebben een sterachtige schittering door glasvlokdeeltjes in de lak te verwerken.

Range Rover Sport SVR Ultimate
(Afbeelding: Land Rover)

Het dak, de grille en de spiegelkappen zijn altijd uitgevoerd in Narvik Black en de afwerking van de Range Rover-letters op de motorkap en achterklep is altijd in het Fuij wit. Deze kleur wordt ook gebruikt om de zijspatborden te accentueren. Echt veel ruimte tot personalisatie is er dus niet.

De Range Rover Sport SVR Ultimate heeft enkel een aangepast design

Om te vertellen dat jij wel echt in een bijzondere versie van de Range Rover Sport SVR rijdt, heeft de Ultimate-versie speciale SV Bespoke-badges op de B-stijlen en lichtten de dorpellijsten de woorden ‘Ultimate Edition’ naar je op wanneer je instapt.

Range Rover Sport SVR Ultimate
(Afbeelding: Land Rover)

In het interieur vind je SVR-performance stoelen die van leer en contrasterend suède zijn gemaakt.

(Afbeelding: Land Rover)

De Range Rover Sport SVR Ultimate is voor het eerst te zien op 1 september tijdens de Salon Privé in Blenheim Palace Engeland. De orderboeken zijn nu al open. In Engeland kost de Ultimate-bolide minimaal 123.900 pond (144.431 euro). In Nederland begint de ‘normale’ SVR pas bij 220.585 euro, de Ultimate Edition zal hier nog een schepje bovenop doen.

Range Rover Sport SVR Ultimate
(Afbeelding: Land Rover)
(Afbeelding: Land Rover)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.