Autovisie
Autovisie Video 24 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Range Rover Sport SVR is ontzettend traag… in de sneeuw

Hoe snel gaat een Range Rover Sport SVR van stilstand naar 100 km/h? Dat is natuurlijk een volstrekt irrelevante vraag, maar wel eentje die Land Rover tot in de puntjes heeft uitgezocht. En het antwoord erop zal je verbazen. Of niet.

Want een Range Rover Sport SVR is helemaal niet zo snel… op sneeuw. De vierwielaandrijver bevindt zich dan op… ahum… glad ijs en heeft moeite om zijn 550 pk en 680 Nm aan de grond te krijgen. Iets wat resulteert in een sprinttijd van 11,3 seconden van 0 naar 100 km/h.

“Al een stuk sneller is de Britse herrieschopper in de modder”

Al een stuk sneller is de Britse herrieschopper in de modder. In de zogenoemde ‘Mud and Ruts’-modus zet hij een tijd van 6,5 seconden op de klok. Schakel je hem terug naar ‘Grass, Gravel and Snow’ dan ‘doet’ hij 0-100 km/h in 5,5 seconden op nat gras en in 5,3 seconden op gravel.

LEES OOK: JAGUAR F-TYPE SVR – OVERKILL IN HET KWADRAAT?

Op zand heeft de SVR het iets moeilijker, zelfs met zijn aandrijflijn in de stand ‘Sand’. Hij heeft op de korrelige ondergrond 5,5 seconden nodig om de 100 aan te tikken. Iets wat de Range Rover Sport op droog asfalt in 4,7 seconden doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.