Autovisie
Autovisie Nieuws 29 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: MINI John Cooper Works Cabrio, leuk maar prijzig

Met de zomer in het achterhoofd stellen we een full-option MINI John Cooper Works Cabrio samen. Deze cabriolet van MINI is onlangs opgefrist en dus is het interessant om te kijken naar wat er allemaal mogelijk is op deze kekke cabrio. Als basis nemen we uiteraard een John Cooper Works-variant met 231 pk, de versie voor liefhebbers.

Basisversie of JCW?

De MINI Cabrio start in Nederland bij 31.290 euro. Voor dat geld krijg je de One met 102 pk. De MINI John Cooper Works Cabrio is duurder. Veel duurder. Rijden kan pas na een investering van 51.100 euro. Er is keuze uit een handgeschakelde versie of een variant met achttraps automaat. Die laatste is er vanaf 52.116 euro en is net wat sneller naar 100 km/u: 6,5 seconden versus 6,6 tellen voor de handbak. Onze keuze valt op de automaat.

Een JCW met JCW-pakket

Standaard levert MINI de JCW Cabrio als Essential-versie, maar je kunt optioneel ook kiezen voor een John Cooper Works-uitvoering. Dat klinkt misschien raar, want je koopt als een MINI John Cooper Works Cabrio, maar dat model kun je dus ook nog bestellen met een John Cooper Works-pakket (3.460 euro).

Kleurtjes genoeg

Opvallend genoeg hebben de kleuren ook geen meerprijs, behalve Enigmatic Black. Die kost 356 euro. In totaal is er keuze uit 11 exterieurkleuren, te weten Pepper White, Chili Red, Rebel Green, Zesty Yellow, White Silver, Midnight Black, Moonwalk Grey, Island Blue, British Racing Green, Rooftop Grey en het eerder genoemde Enigmatic Black. De keuze valt op… Zesty Yellow, een prettige knalkleur.

MINI Yours

Opties zijn er in overvloed. We nemen je mee in de wereld van MINI-opties voor de John Cooper Works Cabrio. We trappen af met een MINI Yours softtop (820 euro) en ‘Bonnet Stripes’ in zwart (160 euro). Het interieur verdient ook een upgrade, hoewel de standaard dinamica/leder-combinatie er best mag zijn. Voor 1.470 euro bestellen we de ledertrim Cross Punch Carbon Black /Carbon Black. Daar passen verlichte MINI Yours interieurpanelen bij.

Drie pakketten

Ook bestellen we drie pakketten. Het eerste is het Connected Navigation Plus Pakket (2.130 euro), bestaande uit een comfortpakket, multifunctioneel instrumentenpaneel, Emergency Call, draadloze smartphone-integratie, Remote Services, RTI-informatie en ConnectedDrive Services inclusief BMW Online.

Nog meer pakketen

Het tweede pakket heeft de naam Comfort Plus en kost 2.040 euro. Voor dit bedrag krijg je een Always Open Timer, een middenarmsteun voor, elektrisch verwarmde voorstoelen, een automatische dimmende binnenspiegel, een opbergpakket, 2-zone automatische airconditioning, een windscherm, Comfort Access, elektrisch inklapbare buitenspiegels en een verwarmde stuurwielrand.

Driving Assistant Plus Pakket

Tot slot is er voor de MINI John Cooper Works Cabrio nog het Driving Assistant Plus Pakket (1.420 euro), bestaande uit een achteruitrijcamera, Park Assistant, Driving Assistant en Active Cruise Control (ACC). Als losse optie blijft dan over adaptieve led-koplampen ter waarde van 410 euro. Vergeet ook niet het Visibility-Package aan te vinken. Dan krijg je voor 200 euro een verwarmbare voorruit.

Service Inclusive

Eventueel kun je een MINI Cabrio ook bestellen met Service Inclusive voor 5 jaar/100.000 kilometer. Dit kost je 1.162 euro. Je betaalt slechts eenmalig, waarna alle toekomstige onderhoudswerkzaamheden voor de looptijd van jouw keuze zijn gedekt. De volgende services zijn opgenomen: motorolie onderhoud volgens MINI-richtlijnen, luchtfilter, microfilter, bougies en remvloeistof.

Eindprijs MINI John Cooper Works Cabrio

Onder de streep staat er een MINI John Cooper Works Cabrio met een prijskaartje van liefst 65.714 euro. Dat is – om heel eerlijk te zijn – bizar veel geld. Maar er staat wel wat bijzonders op de stoep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.