Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Veelbelovende Lucid Air Dream Edition loopt vertraging op

Lucid Motors zou de eerste exemplaren van de Air deze lente gaan leveren. Dat gaat niet lukken, zo laat de CEO van het merk weten in een interview.

Peter Rawlinson, de grote baas bij Lucid Motors, bevestigt aan Ed Ludlow van Bloomberg dat de Lucid Air pas in het derde kwartaal van dit jaar verschijnt. Dat is een stuk later dan de oorspronkelijke plannen, want vorig jaar berichtte de autobouwer nog dat de Model S-rivaal binnenkort op de Amerikaanse markt zou verschijnen.

Investeringsmaatschappij

Een van de excuses is volgens Rawlinson de fusie met SPAC CCIV. Dit is een investeringsmaatschappij die miljarden in de Amerikaanse autobouwer pompt. Dat bedrijf zou Rawlinson hebben verteld om ‘de tijd te nemen’ voor de Lucid Air, om de auto kloppend te maken. Volgens CCIV is het daarbij geen probleem dat de auto pas later dit jaar verschijnt. Rawlinson meldt op zijn beurt dat hem dat ‘de vrijheid gaf om de knoop door te hakken’ over de levering van de Air. Blijkbaar was de auto nog niet helemaal klaar voor productie, dus.

Volgens Rawlinson accepteren klanten een imperfecte auto inmiddels ook niet meer. “Toen we (Rawlinson was betrokken bij de ontwikkeling van de Tesla Model S) destijds de Model S op de markt brachten, waren elektrische auto’s nieuw. Spannend en leuk en hadden mensen meer begrip voor de fouten van zo’n auto”, vertelt de Amerikaan. Dat geldt volgens hem nu niet meer, helemaal niet als het gaat om een merk dat zichzelf presenteert als een fabrikant van luxe EV’s zoals de Lucid Air.

Coronacrisis

Een andere reden voor de vertraging van de Lucid Air is de coronacrisis. Rawlinson geeft aan dat Lucid Motors – net als andere fabrikanten – moet wachten op de productie en levering van allerlei onderdelen. Het zou volgens Rawlinson gaan om ruim 3000 verschillende onderdelen, afkomstig van 250 verschillende leveranciers.

Wanneer de Lucid Air Dream Edition op de markt verschijnt, durft de ceo nu niet te stellen. Hij zegt er  ‘zeker van te zijn’ dat de Air op de markt verschijnt, zeker door de kapitaalinjectie van deze week. Gebeurt dat inderdaad, dan komt de elektrosedan ook naar Nederland. Alles over de maximaal 1080 pk sterke Air lees je via onderstaande link.

De koning der Tesla-killers: dit is de productieversie van de Lucid Air

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.