Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze Bugatti Chiron is écht duurzaam

In Thailand staan twee heel duurzame Bugatti’s Chiron. Niet zo gek: ze hebben geen 8,0-liter W12 die 516 gram CO2 per kilometer uitstoot. Ze stoten überhaupt geen koolstofdioxide uit.

De twee zijn namelijk gemaakt van schroot, zoals Carscoops laat zien. Ze staan momenteel bij Scrap Metal Art in Thailand, een verzameling van bizarre kunstwerken die zijn gemaakt van metalen die afkomstig zijn van de schroothoop. CB Media, een YouTube-kanaal, nam er een kijkje en legde de fascinerende objecten vast op camera.

W16

Twee daarvan zijn dus replica’s van de Bugatti Chiron. Niet alleen het uiterlijk van de objecten komt overeen met die van de hypercar uit Molsheim, zelfs het interieur kent overeenkomsten met het origineel. Kijk bijvoorbeeld naar de middentunnel, stoelen en het instrumentarium. De kunstenaars hebben zelfs de W16-motor proberen na te maken! Reden genoeg voor een Zweedse particulier om een van de twee ‘auto’s’ te kopen. Een van de Chirons wordt daarom binnenkort naar het Scandinavische land verscheept. Volgens de YouTuber in onderstaande video gaat dat die persoon zo’n 30.000 dollar kosten.

Overigens staat Scrap Metal Art in Thailand vol met gave creaties. Zo zie je in de video een Mercedes-Benz 300 SL, die ook met de hand en uit schroot is vervaardigd, evenals een replica van een Ferrari 250 GTO. En niet te vergeten: er staat ook een aantal Transformers, stuk voor stuk ruim 9 meter hoog. Naast auto’s maken de kunstenaars allerlei andere soorten kunstwerken, zoals je ziet in de video.

Vader 3D-print Lamborghini Aventador uit voor zoon

Toyota MR2

Unieke creaties dus, al zijn replica’s van auto’s populair in Zuid-Oost Azië. Vorig jaar berichtten we bijvoorbeeld over PS Modify, een bedrijf dat een Lamborghini Veneno en een LaFerrari bouwde op basis van een… Toyota MR2. Sommige replica’s kun je zelfs vanuit je luie stoel bestellen via websites waar je ook goedkope telefoonhoesjes of -opladers vandaan haalt. Fabrikanten zijn daar niet altijd blij mee, trouwens. Zo rolde de politie recent nog een fabriek op waar Ferrari’s en Lamborghini’s werden nagemaakt. Fabrikanten hebben zelfs speciale teams die dit soort illegale activiteiten opsporen.

Politie pakt bouwers namaak Ferrari’s en Lamborghini’s op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Carscoops

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.