Nederlandse dealer voor Pininfarina Battista
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fpininfarina-battista-1-hero.jpg)
Nog geen half jaar na de officiële onthulling van zijn eerste model stelt Automobili Pininfarina ook in Nederland een verkooppunt aan. Louwman Exclusive in Utrecht gaat het Italiaanse merk vertegenwoordigen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fpininfarina-battista-4-1.jpg)
Louwman Exclusive is geen onbekende in de wereld van de supercars. Het bedrijf is al officieel dealer van McLaren, Minotto en De Tomaso en levert daarnaast Maserati. Met Automobili Pininfarina wordt voor het eerst een merk van elektrische sportwagens aan het portfolio toegevoegd.
Mahindra
Automobili Pininfarina is een nieuwe speler in de wereld van de sportwagen. Het bedrijf komt voort uit de overname door Mahindra and Mahindra Ltd, toen het van oorsprong design-, ontwikkelings- en productiehuis failliet ging. De Indiase grootheid zet Pininfarina onveranderd neer als ontwikkelingsbedrijf, maar koppelt daar tevens het automerk Automobili Pininfarina als fabrikant van elektrische auto’s aan.
Aanbetaling
Het eerste model van Automobili Pininfarina werd afgelopen maart op de Autosalon van Genève gepresenteerd. De Battista, vernoemd naar de grondlegger van stylinghuis Pininfarina dat als Pinin Farina van start ging, komt er in een gelimiteerde oplage van 150 stuks. Daarvan zijn er 50 voor de Europese markt gereserveerd. Tijdens de onthulling betaalden 22 liefhebbers direct de gewenste 200.000 euro aan voor een productieplek en toonden 60 wereldburgers interesse. De eerste exemplaren moeten in 2020 de fabriek in het Italiaanse Cambiano verlaten.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fpininfarina-battista-3-1.jpg)
Rimac
De sportwagen beschikt over een 1900 pk en 2300 Nm sterke elektromotor. Hij haalt een topsnelheid van 350 km/h en sprint in twee volle seconden van stilstand naar 100 km/h. 10 tellen later tikt ‘ie desgewenst al de 300 km/h aan. Dankzij het accupakket van 120 kWh zou een actieradius van 450 km/h haalbaar zijn. De batterij ligt in T-vorm in de bodem van de hypercar. Voor de ontwikkeling van de Battista nam Automobili Pininfarina het Kroatische Rimac in de hand. Het bedrijf kent inmiddels Hyundai en Porsche als aandeelhouders. Op basis van de Battista-technologie brengt Rimac zelf ook een gelimiteerde sportwagen uit. De auto verschilt alleen qua design van zijn zustermodel.
Sedan en SUV
De hypercar is een eenmalige exercitie van Automobili Pininfarina. Het tweede model wordt een SUV, het derde elektrotype wordt een sedan. Alle modellen komen wereldwijd beschikbaar en zullen over een elektrische aandrijflijn beschikken. De prijs van de Battista ligt op twee miljoen euro, exclusief belastingen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fpininfarina-battista-top.jpg)
Lees ook:
Ook interessant
-
Dit is het daadwerkelijke verbruik van de Honda ZR-V
-
Column: ‘Elektrische auto’s zijn de oplossing niet’
-
15- en 14-jarige vluchten in gestolen Toyota voor politie
-
’s Werelds goedkoopste auto van Tata als Nederlandse occasion
-
Waarom de GT3 R Rennsport de ultieme Porsche 911 is, maar je ‘m niet wil
-
Dit kost de Volkswagen ID.7 in Nederland
-
Deze bekeuringen moet je niet betalen!
-
Mistig? Dit is wanneer je mistlampen mag gebruiken
-
Bijna 40 procent van de Nederlanders vult ruitenvloeistof eigen auto niet bij
-
De BMW X2 moet gewoon lekker normaal doen
-
Waarom de elektrische auto van Huawei Tesla van zijn troon kan stoten
-
Autorijden is duur: maar carpoolen voor veel Nederlanders geen optie