Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 12 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Land Rover extreem gefocust op betrouwbaarheid nieuwe Defender

Een Land Rover Defender staat niet direct gelijk aan een betrouwbare wagen. Met het nieuwe model moet daar verandering in komen. In ieder geval op elektronisch gebied. De fabrikant werkt enorm hard aan de betrouwbaarheid van alle elektronische systemen.

Land Rover Defender 2020

Als je aan een Land Rover Defender denkt, dan komt het woord ‘betrouwbaarheid’ waarschijnlijk niet erg snel naar boven. Sowieso staan Land Rovers niet te boek als de meest betrouwbare voertuigen ooit. Natuurlijk worden er ook gelijk vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de nieuwe Defender gezet. Deze heeft immers het nieuwe Land Rover Electronic Vehicle Architecture (EVA 2.0) entertainmentsysteem en daarbij nog veel meer elektronische snufjes aan boord. Een recept voor problemen zou je denken.

Betrouwbaar

Maar bij Land Rover zijn ze er zeker van dat de nieuwe Defender extreem betrouwbaar is als het op zijn elektronica aankomt. In een gesprek met Car Advice vertelt Nick Rogers, Land Rovers hoofd engineering, dat er bij de bouw van het nieuwe icoon extreem gefocust is op de betrouwbaarheid van zijn elektrische systemen.

Land Rover Defender 2020

“Als je kijkt naar hoe we ver we vijf jaar geleden waren en waar we nu staan, is de groeisnelheid ongeëvenaard. We hebben een trainingsprogramma ontwikkeld dat dingen als netwerkdesign en software-engineering bevatten. Daarnaast hebben we een compleet trainingsprogramma opgezet voor de leidinggevenden, en hebben daarmee het hele managementteam opgeleid,” vertelt Rogers. “We zijn geobsedeerd met betrouwbaarheid. Van al onze voertuigen wordt nu data opgeslagen. Alles wat er gaande is wordt vastgelegd. We zijn hiermee onderweg naar een moment waarbij je ‘s ochtends wakker wordt en alles perfect werkt.  We zijn nog niet blij met onze positie, en het zal nog even duren, maar we zitten er absoluut achteraan, we pushen als geen ander.”

Over-the-air updates

Een onderdeel van het EVA 2.0-systeem is de mogelijkheid om over-the-air updates te doen. Daarmee kan de nieuwe Defender dus continue geüpdatet worden, en daarmee zou de betrouwbaarheid alleen maar beter moeten worden. Maar aan de andere kant kan er ook veel fout gaan met dit soort updates. Het is in ieder geval fijn om te weten dat Land Rover aan een van de pijnpunten van het merk werkt.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.