Autovisie
Autovisie Nieuws 19 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lancia keert terug in Nederland

Wie nu op Lancia.nl kijkt, ziet alleen informatie over service, onderhoud en accessoires ofwel alles gericht op de bestaande Lancia-klanten. Maar op de site staan spoedig weer nieuwe modellen. De fabrikant werkt aan een productoffensief en die verschillende types komen ook naar Nederland.

Lancia krijgt opnieuw de kans zich te bewijzen. Voor de tot nu toe laatste poging, een dikke tien jaar geleden, kreeg Lancia de Sebring, Voyager en 300C van het zustermerk Chrysler als respectievelijk Fulvia, Voyager en Thema in het productprogramma. De Ypsilon was er op het laatst ook nog bij. Maar na die verre van succesvolle actie met geïtalianiseerde Amerikanen was ook de FCA-top er in 2014 klaar mee. Het concern trok de stekker uit de internationale carrière van Lancia. Het merk bleef alleen in Italië en ging met louter de Ypsilon verder. In 2016 viel het doek voor Lancia in Nederland. Alleen in Italië bleef het merk bestaan, waar het tot op de dag van vandaag nog altijd de Ypsilon verkoopt.

Lancia

Alleen elektromodellen

Nu, vijf jaar later, maakt Lancia bekend dat het merk zijn vleugels buiten Italië uitslaat. Nu FCA is samengegaan met PSA en tezamen Stellantis vormen is er ruimte voor een extra merk binnen de reeds zeer grote familie. Lancia wordt gereanimeerd en steekt opnieuw de Italiaanse landsgrenzen over. De fabrikant zal echter het luxelabel niet in alle landen gaan aanbieden. Het merk krijgt een programma met alleen elektromodellen en die zullen louter worden aangeboden op markten waar de vraag naar elektrische auto’s groot is. Nederland is een van de grootste afzetgebieden voor elektro-auto’s in Europa. Andere verkooplanden zullen Frankrijk, Duitsland en Noorwegen zijn.

Lancia Voyager

Tienjarenplan

Eerder dit jaar heeft het management van Stellantis naar de toekomst van Lancia gekeken en is een plan voor de komende tien jaar opgesteld. Volgens topman Tavares krijgt het merk tien jaar om zich te bewijzen. Wanneer het eerste nieuwe model komt, is niet bekend. De fabrikant geeft wel aan dat Lancia vanaf 2026 alleen elektrische auto’s produceert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.