Autovisie
Autovisie Nieuws 2 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini Sian hypercar laat zich zien

Via de speciale app voor Lamborghini-bezitters is de nieuwste hypercar uit Sant’Agata Bolognese naar buiten gereden. De gelimiteerde sportcoupé heet Sian, waar tot voor kort nog werd gesproken over de LB48H.

Lamborghini Sian

Het grote publiek krijgt de fonkelnieuwe hypercar pas op de IAA-autoshow in Frankfurt te zien, al zal de officiële onthulling van de Sian aan de vooravond van de Duitse autotentoonstelling plaatshebben.

Hybride

Details van de Sian aka LB48H zijn nog niet naar buiten gekomen, maar bekend is dat de op de Lamborghini Aventador gebaseerde Sian over een hybride-aandrijflijn beschikt. Aan de V12-motor heeft de sportwagenbouwer een elektromotor gekoppeld. Het verklaart tevens de H in de interne werknaam LB48H, welke staat voor hybrid. Op puur elektrokracht kan echter niet gereden worden. De elektro-unit ondersteunt de atmosferische V12-benzinemotor om enerzijds het brandstofverbruik te lagen en anderzijds het prestatieniveau te verhogen.

Startpunt

Het is voor het eerst dat een model van Lamborghini over een geëlektrificeerde aandrijflijn beschikt. Het is niet de laatste, want de opvolger van de Aventador zal over dezelfde krachtcentrale gaan beschikken, terwijl voor de Urus een hybride-aandrijflijn in ontwikkeling is.

Lamborghini Centenario Roadster
Lamborghini Centenario Roadster

Gelimiteerde oplage

Van de Lamborghini Sian komen slechts 63 exemplaren. Twee daarvan zijn voor de Nederlandse markt bestemd en dat is bijzonder te noemen. Van de Centenario, de vorige limited edition van Lamborghini, werden slechts 40 stuks voor de verkoop gemaakt. Daarvan is er een in Nederland geleverd. De 63 stuks van de Sian kosten meer dan twee miljoen euro per stuk. Exclusief belastingen welteverstaan. Het verkoopaantal is een verwijzing naar het oprichtingsjaar van Lamborghini, 1963.

Uitgesteld

Lamborghini heeft de tijd genomen om de Sian te ontwikkelen. Oorspronkelijk zou de sportwagenfabrikant de sportcoupé tijdens de Car Week Monterey in het Amerikaanse Monterey in augustus 2018 presenteren. Vervolgens werd de onthulling volgens insiders uitgesteld tot de autoshow in Genève 2019 (maart), maar blijkbaar achtte Lamborghini dat niet als het juiste moment om de Sian voor te stellen. De IAA vormt nu het publiekspodium. De kopers hebben de auto al twee jaar geleden voor het eerst gezien, zij het als schaalmodel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.