Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Designer Ian Callum doet de Aston Martin Vanquish opnieuw met R-Reforged

Ian Callum is net opgestapt bij Jaguar en heeft nu zijn eerste eigen klus te pakken: het opnieuw ontwerpen van de Aston Martin Vanquish. Dat doet hij met bedrijf R-Reforged dat 25 van de nieuwe Aston Martins op de markt brengt.

Aston Martin Vanquish 25 by Callum

In 2001 gaven Ian Callum en Aston Martin ons de Aston Martin Vanquish met 527 pk sterke 5,9 liter V12. Nu, 18 jaar later, is het tijd om terug nogmaals een kritische blik te werpen op de Vanquish die toen op de markt kwam. Destijds wist Callum al dat het beter kon, en nu heeft hij de kans gekregen om het origineel ook te verbeteren. Al worden ze niet allemaal verbeterd, slechts 25 stuks kunnen de behandeling ondergaan.

Levendiger

Die behandeling bestaat onder andere uit een verbeterd onderstel. De vering rondom wordt vervangen voor een versie die meer bij deze tijd past. De Vanquish komt hierdoor 10 mm dichter op de weg te liggen. Volgens de makers moet dit tot gevolg hebben dat de auto lichter en levendiger aanvoelt. Daarnaast krijgt hij ook stijvere anti-rollbars en speciaal ontwikkelde 20 inch gesmeden velgen met Michelin Pilot Sport-banden. Het geheel moet ervoor zorgen dat men ‘1.000 mijn in de auto kunnen afleggen zonder erbij na te denken.’

Aston Martin Vanquish 25 by Callum

Natuurlijk kan na 18 jaar de V12 niet overgeslagen worden. Voor de gelegenheid hebben de heren bij R-Reforged het motorblok iets gekieteld en is er een nieuw in- en uitlaatsysteem geplaatst. Hij produceert nu 61 pk meer dan origineel. Daardoor komt het totaal uit op 589 pk. Dit vermogen kan optioneel door een automaat met zes versnellingen gestuurd worden.

Flippers

Het interieur krijgt nieuwe sportstoelen, een dunner stuur en nieuwe flippers achter dat stuur. Natuurlijk wordt hij ook helemaal opnieuw bekleed naar de visie van Callum. Gelukkig laat R-Reforged direct weten dat de leerkleur in de afbeeldingen compleet naar keuze is. Het blauw is dus geen verplichting. Wat wel verplicht is, is de verwijdering van de achterbank. De Vanquish was eigenlijk bedoeld als tweezitter, en dat wordt hij nu ook. Door deze aanpassing komt er meer laadruimte vrij en kan hier de ‘bespoke luggage-set’ geplaatst worden. Dat laatste is een samenwerking tussen Callum en Mulberry.

Aston Martin Vanquish 25 by Callum

Zoals eerder gezegd komen er maar 25 exemplaren van deze verbeterde Aston Martin Vanquish 25 by Callum. Hij kan vanaf nu besteld worden voor het bedrag van £550.000 (€ 605.500) exclusief alle belastingen. Voor dat bedrag regelt R-Reforged ook een Vanquish. Als u die zelf heeft staan, dan kunt u daar ook mee aankloppen, dan gaat er vermoedelijk iets van het aankoopbedrag af. Hoeveel dat is, maakt het bedrijf niet bekend. Vermoedelijk is het afhankelijk van de staat van de geleverde auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.