Autovisie
Autovisie Nieuws 9 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Last hurrah! Aston Martin V12 Vantage V600

Aston Martin had nog wat oude Vantage-carrosserieën liggen schijnbaar. Want het Britse merk vindt het tijd om toch nog één speciale editie van zijn dertien jaar oude model te introduceren: de V12 Vantage V600.

01-v12-vantage-v600

En ja, de nieuwe Vantage is reeds geïntroduceerd, maar dat deert Aston Martin niet. Er worden gewoon nog even veertien exemplaren van deze V600 gebouwd: zeven coupés en zeven roadsters. Ze hebben allemaal een handgeschakelde zevenbak aan boord en de bekende 6,0 liter atmosferische V12, die voor de gelegenheid 600 pk levert. Hoewel, dat deed ‘ie ook al in de Vantage GT12. De V12 Vantage S kwam tot 573 pk.

Gaatjesgrille

Dan de carrosserie. Die blijkt behoorlijk af van wat we van de Vantage gewend zijn. De basisvorm van de inmiddels bijna klassieke sportwagen is nog steeds te herkennen, maar is ‘verfraaid’ met onder meer roosters achter de voorwielen, vier uitlaatpijpen, een enorme gaatjesgrille, een uitgesproken diffuser en een verhoogde motorkap met een hele rij ronde openingen.

Superchargers

Precies twintig jaar geleden was er al eerder een Vantage V600. Toen ging het om een 600 pk sterke variant van de Aston Martin Vantage, die op zijn beurt weer was gebaseerd op de Virage. Het apparaat werd aangedreven door een 5,3 liter V8 met twee superchargers. De bijna 2000 kilogram wegende Vantage V600 kon een top bereiken van zo’n 320 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.