Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jan 2016

Lamborghini komt naar het witte doek

Deze zomer wordt gestart met de opnames van een biografische film over Ferrucio Lamborghini (1916-1993), geestelijk vader van het wereldberoemde supercarmerk. ‘Lamborghini – The Legend’ wordt – hoe kan het ook anders – in Italië gedraaid.

Opvallend feit: rond dezelfde tijd starten ook de opnames van de eerste van twee Enzo Ferrari-films. De eeuwige rivaal van Lamborghini, die hem ertoe aanzette om zelf sportwagens te gaan bouwen. Tractorbouwer Lamborghini was namelijk zelf eigenaar van twee Ferrari’s, maar vond dat de koppeling niet naar behoren werkte. Toen hij hier bij Ferrari zijn beklag over deed, brieste deze hem toe dat hij zelf maar sportwagens moest gaan bouwen als hij het zo goed wist. En de rest is geschiedenis.

”Tractorbouwer Lamborghini was namelijk zelf eigenaar van twee Ferrari’s”

Volgens het entertainmentblad Variety zal de film ingaan op het zakenleven en de torenhoge ambities van de Italiaanse tycoon. Om het verhaal van Lamborghini’s leven zo accuraat mogelijk naar het witte doek te vertalen, is zijn zoon Tonino opgetrommeld als productieadviseur. Wanneer de film op het grote scherm verschijnt, is op het moment nog niet bekend. Ons lijkt het in ieder geval mooi als Lamborghini en Ferrari elkaar ook in de bioscopen proberen af te troeven.