Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Cadillac Twinstar: twee motoren, zestien cilinders

Altijd al een zestiencilinder gewild, maar zijn je zakken niet diep genoeg voor een Bugatti Veyron? Dan kun je je hart ophalen aan deze Cadillac Eldorado Twinstar.

Het bizarre ding begon zijn leven in 1999 als een gewone Cadillac Eldorado met een 300 pk sterke V8, maar kreeg er van Mosler – bekend van de MT900 – nog een 300 pk sterke V8 bij. De tweede krachtbron huist in de kofferbak en drijft de achterwielen aan, terwijl de andere achtcilinder zijn kracht naar de voorwielen stuurt.

Het wonderlijke aan de Eldorado Twinstar is dat hij ook twee viertraps automatische transmissies heeft, één voor elke V8. De Cadillac weegt ongeveer 2040 kg en gaat met zijn twee motoren in zo’n vijf seconden van stilstand naar 60 mph (97 km/h). Zijn topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 203 km/h.

“De Cadillac gaat met zijn twee motoren in vijf seconden van stilstand naar 60 mph”

Het uiterlijk van de Eldorado Twinstar heeft al zijn proporties verloren door het naar achter verplaatsen van de achterste wielen en de verbreding van de wielkasten. Interessant oogt het apparaat wel, met zijn functionele inlaten op de flanken en zijn zes luchtroosters in het kofferdeksel.

De Cadillac stond te koop op eBay, maar daar heeft hij zijn vraagprijs niet gehaald. De auto wordt nu aangeboden door Corvette Experience uit Fort Lauderdale, Florida. De Eldorado Twinstar, waarvan er naar verluidt vijf zijn, moet 39.900 dollar (ruim 36.000 euro) opbrengen.

https://www.youtube.com/watch?v=qrjUEcbjAoE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.