Kia e-Soul Cargo als parttime bedrijfswagenvariant
:quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F06%2Fr4a0418.jpg)
Kia Nederland wacht niet op de elektrische bedrijfswagens die de Koreaanse autobouwer momenteel aan het ontwikkelen is. Het komt nu met een tot bestelauto omgebouwde elektro-besteller. De e-Soul Cargo genaamde bedrijfsautoversie is per direct te bestellen.
In de e-Soul Cargo heeft de achterbank het veld geruimd en zijn de zijruiten vervangen door donkere panelen. Achter de voorstoelen staat nu een hekwerk en de laadvloer bestaat uit een metalen bak. Daar zijn zes sjor-ogen in verwerkt, zodat spullen kunnen worden vastgezet. Ook bevat de laadvloer een lui, waardoor je toegang tot een extra bergvak krijgt. In de ruimte past de laadkabel. Het totale laadvolume bedraagt één kuub.
:quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F06%2Fr4a0061.jpg)
Nieuw en gebruikt
Met deze ombouw is de e-Soul Cargo volgens de Nederlandse wet geen bestelauto. De auto krijgt een geel kenteken, oftewel een personenautoregistratie. De conversiekit, zoals de importeur de ombouw noemt, is dan ook eenvoudig weer te verwijderen. De e-Soul kan zodoende later weer als vijfzitter dienst doen. Anderzijds kunnen ondernemers een tweedehands e-Soul ook eenvoudig laten aanpassen tot Cargo.
Prijs ombouw
De prijs van een kant-en-klare e-Soul Cargo bedraagt minimaal € 39.077,- (exclusief BPM en BTW). Voor een reeds geregistreerde e-Soul bedragen de ombouwkosten € 2.680,- exclusief BTW. Aanpassingen binnen het concept behoren tot de mogelijkheden.
:quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F06%2Fr4a0029.jpg)
ExecutiveLine
Kia Nederland biedt de e-Soul Cargo aan in het uitrustingsniveau ExecutiveLine met standaard elektrisch verstel-, verwarm- en ventileerbare voorstoelen, lederen bekleding, TomTom Live Services inclusief laadpaalinformatie en een Harman Kardon Premium Sound System.
Elektrische bedrijfswagen
De e-Soul Cargo is een Nederlands initiatief. De fabrikant zelf werkt aan compacte bedrijfsvoertuigen met een kleine elektromotor en accupakket. Daartoe heeft de fabrikant verschillende start-ups omarmd. Op basis van hun zogenaamde skateboard-platform komen diverse bedrijfswagens. Deze modellen zijn bedoeld voor de ‘last-mile’: ze kunnen worden ingezet voor het laatste deel van het distributietraject, waarbij er geen grote afstand hoeft te worden afgelegd, maar wel veel adressen moeten worden bezocht. De auto’s zullen specifieke carrosserieën krijgen, die door de klant kunnen worden ontworpen.
Lees ook:
- Duik in de prijslijst: Kia Stinger alleen nog als 3.3 T-GDi
- Nieuw logo voor Kia voorafgaand aan 'gedurfde transformatie'
- Kia gaat Rolls-Royce achterna met Sportage Black Edition
- Hyundai-Kia legt met elektroplatform basis voor de toekomst
Ook interessant
-
Hoofdstuk 2: dit is de Porsche Taycan Cross Turismo
-
Nog geen theorie-examen, maar rij-examens mogen weer
-
Volkswagen ID.4 past zich aan het Nederlandse bijtellingsklimaat aan
-
Opvolger Volvo XC90 komt in twee varianten
-
Darc Mono: voor als je echt óveral wilt kamperen
-
Toyota zegt A en komt toch met stadsauto
-
Duik in de prijslijst: Hoe duur kan een Porsche 911 GT3 zijn?
-
Rimac: geruchten overname door Porsche kloppen niet
-
Renault Trafic komt niet door Australische crashtest
-
Volvo lanceert vanaf 2030 alleen nog elektrische auto’s
-
XC40 krijgt een coupé-broer, de Volvo C40
-
Weer een flitsende Hyundai: dit is de nieuwe Bayon