Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Kia e-Soul Cargo als parttime bedrijfswagenvariant

Kia Nederland wacht niet op de elektrische bedrijfswagens die de Koreaanse autobouwer momenteel aan het ontwikkelen is. Het komt nu met een tot bestelauto omgebouwde elektro-besteller. De e-Soul Cargo genaamde bedrijfsautoversie is per direct te bestellen.

In de e-Soul Cargo heeft de achterbank het veld geruimd en zijn de zijruiten vervangen door donkere panelen. Achter de voorstoelen staat nu een hekwerk en de laadvloer bestaat uit een metalen bak. Daar zijn zes sjor-ogen in verwerkt, zodat spullen kunnen worden vastgezet. Ook bevat de laadvloer een lui, waardoor je toegang tot een extra bergvak krijgt. In de ruimte past de laadkabel. Het totale laadvolume bedraagt één kuub.

kia e-soul cargo

Nieuw en gebruikt

Met deze ombouw is de e-Soul Cargo volgens de Nederlandse wet geen bestelauto. De auto krijgt een geel kenteken, oftewel een personenautoregistratie. De conversiekit, zoals de importeur de ombouw noemt, is dan ook eenvoudig weer te verwijderen. De e-Soul kan zodoende later weer als vijfzitter dienst doen. Anderzijds kunnen ondernemers een tweedehands e-Soul ook eenvoudig laten aanpassen tot Cargo.

Prijs ombouw

De prijs van een kant-en-klare e-Soul Cargo bedraagt minimaal € 39.077,- (exclusief BPM en BTW). Voor een reeds geregistreerde e-Soul bedragen de ombouwkosten € 2.680,- exclusief BTW. Aanpassingen binnen het concept behoren tot de mogelijkheden.

kia e-soul cargo

ExecutiveLine

Kia Nederland biedt de e-Soul Cargo aan in het uitrustingsniveau ExecutiveLine met standaard elektrisch verstel-, verwarm- en ventileerbare voorstoelen, lederen bekleding, TomTom Live Services inclusief laadpaalinformatie en een Harman Kardon Premium Sound System.

Elektrische bedrijfswagen

De e-Soul Cargo is een Nederlands initiatief. De fabrikant zelf werkt aan compacte bedrijfsvoertuigen met een kleine elektromotor en accupakket. Daartoe heeft de fabrikant verschillende start-ups omarmd. Op basis van hun zogenaamde skateboard-platform komen diverse bedrijfswagens. Deze modellen zijn bedoeld voor de ‘last-mile’: ze kunnen worden ingezet voor het laatste deel van het distributietraject, waarbij er geen grote afstand hoeft te worden afgelegd, maar wel veel adressen moeten worden bezocht. De auto’s zullen specifieke carrosserieën krijgen, die door de klant kunnen worden ontworpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.