Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe tegenslag voor Formule 1 – Europa moet het seizoen redden

De Formule 1-organisatie houdt rekening met nog een aantal annuleringen op de toch al krappe kalender voor 2020. Europa moet het Formule 1-seizoen gaan redden.

De GP’s van Azerbeidzjan, Singapore en Japan staan door de coronacrisis nog altijd vraagtekens (update: nieuwe tegenslag, officieel geannuleerd). Het doorgaan van de races in Brazilië, Mexico en de Verenigde Staten is ook allerminst zeker. Om toch nog aan een aanvaardbaar seizoen te komen van vijftien tot achttien wedstrijden mikt de F1-directie op een paar extra grands prix in Europa.

Herziene wedstrijdschema Formule 1

Voorlopig bestaat het herziene wedstrijdschema uit acht GP’s, alle in Europa. In Italië, Rusland en Bahrein zou ook nog een tweede race kunnen plaatsvinden. Duitsland en Portugal kunnen kandidaat zijn voor één grand prix.

“We hebben genoeg opties en hebben er alle vertrouwen in dat we een geweldige tweede helft van het seizoen gaan beleven”, liet sportdirecteur Ross Brawn weten. “Indien nodig kunnen we in Europa een of twee extra races houden.”

mercedes formule 1 2020 - crew 4
Mercedes keerde onlangs voor een oefening weer terug op de baan. (Afbeelding: Mercedes-AMG F1)

Start op 5 juni

De koningsklasse van de autosport begint op 5 juli achter gesloten deuren met de Grote Prijs van Oostenrijk, gevolgd door nog een race op hetzelfde circuit in Spielberg op 12 juli. Nederland ziet dit jaar sowieso geen actie meer op het circuit van Zandvoort. De Formule 1 heeft Zandvoort wel aangeboden om later dit jaar een race zonder publiek te houden, maar dat zag de organisatie van de Dutch Grand Prix niet zitten. Iets om alvast aan te wennen zijn mondkapjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.