Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 9 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Motoren en mondkapjes: Mercedes weer met Formule 1-auto in actie

Mercedes is dinsdag met Valtteri Bottas achter het stuur voor het eerst sinds februari teruggekeerd op de baan. Volgens teambaas Toto Wolff van de Formule 1-renstal zal het krappe schema met de hervatting van het Formule 1-seizoen voor iedereen zwaar zijn. De zesvoudig wereldkampioen bij de teams zegt echter klaar te zijn voor de uitdaging.

Vlak voor de eerste vrije training van de Grote Prijs van Australië, de seizoensopener op het circuit van Melbourne, werd de Formule 1 stilgelegd vanwege het coronavirus. Op het circuit van Silverstone oefende Mercedes dinsdag protocollen voor de Grote Prijs van Oostenrijk. Het seizoen start weer op 5 juli.

“We weten in ieder geval dat we voor enkele maanden kunnen gaan racen”, aldus Wolff tegen Sky Sports. “Het is een degelijke Europese racekalender en iedereen bij Mercedes is blij dat we eindelijk weer de baan op kunnen. We houden van de wedstrijden en hebben die gemist.”

Uitdaging voor Mercedes in Formule 1

De Formule 1 heeft een voorlopige racekalender gemaakt met in tien weken acht races, die vanwege het coronavirus allemaal zonder publiek zullen worden gehouden. “Het is een uitdaging, dat beseffen we allemaal”, zei Wolff. “Maar we zijn het aan onze fans verschuldigd hen een mooie show te bieden. Het zal zwaar voor ons worden, niet naar huis te kunnen, maar dit zijn speciale omstandigheden.”

Op beelden van de renstal was dinsdag te zien hoe Bottas en de mecaniciens van het team mondmaskers droegen in de garage. Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton neemt woensdag plaats in de twee jaar oude Mercedes waarmee wordt getest. De reglementen verbieden testen tijdens het seizoen met de huidige wagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.