Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mei 2019

Hyundai-Kia verkoopt beduidend meer elektrische auto’s

De wereldwijde verkoop van elektrische auto’s van de zustermerken Hyundai en Kia hebben in het eerste kwartaal van 2019 een enorme vlucht genomen. De Koreaanse automerken verdubbelden hun gezamenlijke afzet.

Hyundai Kona Electric

In januari tot en met maart realiseerde de combinatie Hyundai-Kia een verkoopgroei van 159%. In totaal verlieten in de eerste drie maanden van dit jaar 21.148 exemplaren de ‘blauwe’ en ‘rode’ showrooms. Vooral overzees wist het concern winst te boeken. Buiten het thuisland zag het Koreaanse autoconcern de afzet verdrievoudigen. Waar in het eerste kwartaal van 2018 in totaal 4905 elektrische modellen een koper vonden, werden dit jaar 16.162 klanten gestrikt. De grotere belangstelling voor de elektromodellen komt hoofdzakelijk door de introductie van de Kona Electric. In Zuid-Korea nam de verkoop toe van 3.247 tot 4.986 stuks.

Kia e-Niro

Rimac

Het leveringsprogramma van elektrische modellen onder Hyundai-vlag bestaat uit de Ioniq Electric en Kona Electric. Kia biedt de e-Niro en e-Soul aan. Het concern heeft zich ten doel gesteld om binnen afzienbare tijd met een breder scala elektrische auto’s te komen. Onder Hyundai-label wordt zelfs gewerkt aan een elektrische sportwagen, waarvoor de Koreanen een samenwerkingsverband met het Kroatische Rimac zijn aangegaan.

Hyundai Ioniq Electric

Leveringsprogramma

Als je naar alle geëlektrificeerde modellen van de Koreaanse autobouwers kijkt, en daarin alle volledig elektrische, hybrides, stekkerhybrides en waterstofauto’s meeneemt, steeg de vraag naar dergelijke types met 20,2% tot 75.242 stuks. Daarvan werden er 54.702 buiten Zuid-Korea werden geleverd. Het gamma bestaat nu uit onder andere de Kia Niro, Hyundai Nexo en Hyundai Ioniq. Het is de bedoeling dat er in 2025 38 geëlektrificeerde modellen op de prijslijst staan, waarvan 14 volledig elektrisch. Daarmee moet Hyundai-Kia één van de drie grootste EV-producenten in de wereld worden, en de nummer twee als het gaat om hybride- en elektro-fabrikant.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.