Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Kia deelt nu al officiële foto’s: dit is de nieuwe Sorento!

Kia toonde de afgelopen dagen meerdere schetsen van de nieuwe Sorento. Nu heeft de fabrikant het doek spreekwoordelijk van de auto getrokken en deelt het de eerste beelden van de SUV.

Achttien jaar geleden bracht Kia de eerste generatie Sorento op de markt. Inmiddels zijn we aangekondigd bij de vierde generatie van de SUV, die officieel debuteert op de autosalon van Genève. Toch konden de Koreanen het niet laten om nu alvast de eerste beelden van de auto het internet op te slingeren.

Scherp

Ten opzichte van zijn voorganger(s) heeft de nieuwe Sorento scherpere lijnen. Waar de vorige Sorento een aflopende neus had, heeft het nieuwe model een statiger, vierkanter front. De horizontale, smalle koplampen die doorlopen in de vierkante grille versterken dat. De achterlichten zijn nu rechtopstaand en hebben opnieuw een scherper design. Desalniettemin zien we geen compleet andere auto. De nieuwe Sorento heeft duidelijk de genen van zijn voorgangers en is overduidelijk familie van de de grotere Telluride. De raamomlijsting komt sterk overeen met die van de ProCeed, met name op de C-stijl. Daarom spreken we eerder van een evolutie, dan van een revolutie.

De Kia Sorento is een full-size model en biedt plaatst aan vijf tot zeven personen. De basis wordt gevormd door het nieuwe midsize-platform voor SUV’s. Die is ook geschikt voor hybridetechniek, en dat is een primeur voor de Sorento. Omdat het model in Europa debuteert, zal dat plug-in hybridtechniek zijn. Op die manier weet de fabrikant namelijk een lage CO2-uitstoot te noteren.

V6

Welke aandrijflijnen er precies naar Nederland komen, wordt in een later stadium bekend gemaakt. Kia heeft naast een plug-in hybride een 3,5-liter V6-benzinemotor en een 2,2-liter viercilinder dieselmotor beschikbaar. Kia toont de Sorento op 3 maart aan het publiek in Genève.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.