Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Jaguar gaat twee waanzinnige, exclusieve en originele E-Types bouwen

Jaguar Classic heeft de laatste jaren al een aantal prachtige creaties uit de hoge hoed getoverd. Daar komen nu twee prachtige en hyperexclusieve E-Types bij.

Volgend jaar, in 2021, viert de Jaguar E-Type namelijk haar 60e verjaardag. En dat laat de Britse fabrikant natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Het viert de bijzondere mijlpaal van de waanzinnige sportwagen met de E-Type 60 Collection.

Autosalon van Genève

Onder die naam bouwt het een tweepaar E-Types, die een eerbetoon zijn aan de twee modellen waar het allemaal mee begon: de 9600 HP en 77RW. Die twee auto’s stonden namelijk centraal tijdens de wereldpremière van de E-Type, tijdens de autosalon van Genève.

Jaguar E-Type 60 Collection
De Jaguar E-Type Coupé 9600 HP.

De twee auto’s werden niet zomaar tentoongesteld tijdens de beurs, maar er hangt een speciaal verhaal om die specifieke modellen heen. Aan de vooravond van de autosalon had Jaguar namelijk een aantal gasten uitgenodigd om de E-Type Coupé (geregistreerd als 9600 HP) alvast te bekijken. Bob Berry, de toenmalige PR-man van Jaguar, reed volgens de verhalen ‘flat out’ van Coventry naar Zwitserland, om vlak voor het besloten evenement het Parc des Eaux Vives op te rijden.

British Racing Green

De reacties op die auto waren zo overweldigend, dat Jaguar besloot snel een tweede auto naar Genève te halen. De fabrikant vroeg zijn testrijder Norman Dewis om zo snel mogelijk naar Zwitserland te komen in de auto met registratie 77 RW: een E-Type Cabriolet, uitgevoerd in British Racing Green.

De Jaguar E-Type Cabriolet 77 RW.

Precies die twee auto’s gaat Jaguar Classic nu in volle glorie en originele specificaties recreëren. Dat betekent dat de befaamde 3,8-liter zes-in-lijn uit de eerste generatie ook volgens originele specificaties wordt gebouwd en in de bloedmooie neus van de nieuwe E-Types komt te liggen.

Prijzen E-Type 60 Collection

Het bouwt zes modellen van elk exemplaar, die enkel als paar te bestellen zijn. Wat het prijskaartje van het prachtige duo is, maakt Jaguar niet bekend. Bestellen kan overigens al wel via Jaguar Classic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.