Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Officieel en bevestigd: BMW komt écht met een M3 Touring in 2023

Waar het aan het begin van deze week nog maar geruchten waren, bevestigt BMW het nu zelf. Het gaat voor het eerst in de geschiedenis een M3 Touring bouwen!

Waanzinnig nieuws voor BMW-fans, die al decennia lang zitten te wachten op een M3 Touring. BMW maakte ‘m namelijk nooit zelf. De M-variant van de 3 Serie verscheen tot op heden enkel als sedan of coupé. Een Touring was al die jaren zo gewild, dat verschillende partijen er zélf een produceerden. De creaties van Alpina zijn natuurlijk bij iedereen bekend, maar er bestaan veel meer geslaagde ‘M3 Tourings’, ook vervaardigd door Nederlanders.

Geruchten

Maar in dat alles zou vanaf 2023 verandering komen, zo schreven we aan het begin van deze week. Betrouwbare bronnen binnen de autofabrikant lieten namelijk doorschemeren dat er gewerkt werd aan een échte M3 Touring uit München.

BMW M3 Touring
De officiële aankondigingsfoto van BMW.

Nu al gooit BMW zelf een foto in de lucht waarmee het de komst van de M3 Touring aankondigt. Onder het motto ‘Never say never’ presenteert het aan de vooravond van de première van de M3 Sedan en M4 Coupé een afbeelding van de achterzijde van de M3 Touring. “De combinatie van de M-prestaties, een grotere interieurruimte en de intelligente functionaliteiten van een Touring maken de BMW M3 G81 een zeer speciaal voertuig”, zo schrijft het op bmw-m.com.

Nordschleife

Veel meer weten we nog niet over de auto. BMW schrijft dat de stationwagon uiteraard een zes-in-lijn in de neus krijgt. Deze maand begint het met het testen van de auto, waarvoor het in totaal twee jaar uittrekt. De komende dagen begint de Beierse fabrikant met het rijden van testrondes op de Nordschleife.

BMW M3 gecamoufleerd.

Al met al komt de BMW M3 Touring naar verwachting in 2023 op de markt. En hoewel we nog niet precies weten hoe het front van de auto eruit komt te zien, zullen BMW-liefhebbers daar mogelijk wel even van schrikken. De M3 sedan is immers al gespot met een grille à la BMW 4 Serie. Groot, dus. Weten hoe dat er ongeveer uit komt te zien? Kijk dan de foto’s in dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.