Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 7 jul 2020

Moet na de 4 Serie de BMW M3 ook aan enorme nieren geloven?

Mensen klagen veel dat Duitsers saai en ingetogen zijn. BMW bewijst het tegenovergestelde. Kort geleden toonde de Beierse fabrikant de nieuwe 4 Serie met gigantische nieren als grille. En zoals we weten hebben de 3- en 4 Serie ongeveer dezelfde neus, toch?

Recent kwamen we een nieuwe video tegen waarin de aanstaande BMW M3 keihard over Nürburgring knalt. En daarbij viel ons oog meteen op de snuit van de nieuwe krachtpatser. Na wat speurwerk vonden we meer beeldmateriaal van die betreffende dag op Cochespias, dat spionagebeelden deelde van de aanstaande BMW M3 en M4. Ook Autoblog.com deelde vergelijkbare plaatjes van de auto’s rondom het beroemde circuit. En op alle beelden vonden we een overeenkomst.

M3 krijgt 4 Serie grille

Jawel, ook de M3 moet eraan geloven. Want in onderstaande video is redelijk goed te zien dat de komende M3 een rechtopstaande grille krijgt, in tegenstelling tot de horizontale grille op de huidige 3 Serie. De veelbesproken exemplaren van de nieuwe 4 Serie lijken ook hun weg naar de Dreier te hebben gevonden.

Op spionagefoto’s op de genoemde websites zien we de gigantische nieren op de M4, die uiteraard in lijn met de standaard 4 Serie BMW’s nieuwe grote nieren krijgt. Opvallend was een foto waarbij die grille eveneens op een vierdeurs sedan gemonteerd zat. Het lijkt hierbij niet te gaan om een 4 Serie Gran Coupé, maar wel degelijk om een 3 Serie. Dus toch… De geruchten van een enorme grille op de M3 deden al de ronde, maar ze lijken nu dus bevestigd.

Eigen gezicht

De designbaas van BMW, Adrian van Hooydonk, vertelde aan Autovisie dat de neuzen van verschillende BMW’s te veel op elkaar lijken. De nieuwe 4 Serie bracht daar verandering in door zijn nieuwe en eigen combinatie van grille en lichtunits. Van Hooydonk vertelde dit om het ‘opvallende’ design van de coupé te verdedigen. Nu lijkt de 3 Serie dus een vergelijkbare neus te krijgen. Maar in dat geval staat-ie optisch ook veel verder van de reguliere Dreiers af, waardoor je straks direct ziet of je een normale 3 Serie of M3 in je binnenspiegel hebt. We wachten af tot er meer wordt onthuld van BMW’s populaire sedan, to be continued…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.